24 april 2018
Esprit ondertekent Convenant Duurzame Kleding en Textiel

Esprit is als internationale modeketen actief in veertig landen. In Nederland heeft het bedrijf zo’n vijftig filialen. Het is het eerste bedrijf dat gebruik maakt van het zogenaamde ‘geassocieerd lidmaatschap’ tussen het Nederlandse en Duitse initiatief om de internationale kledingketen te verduurzamen.

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn 
 
Presentatie Asser Instituut over Bangladesh en convenant

Welke stappen zijn gezet nadat in 2013 de kledingfabriek Rana Plaza in Bangladesh instortte? Bedrijven en andere partijen werken aan de problemen in de kleding- en textielsector. Initiatieven zoals het kledingconvenant spelen daarin een belangrijke rol. Zo bleek op een bijeenkomst georganiseerd door het Asser Instituut.  

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn 
 
Bedrijven verder aan de slag met due diligence
Op 5 april vond de bijeenkomst ‘Putting due diligence into practice’ plaats. Hier kregen de deelnemers van het convenant Duurzame Kleding en Textiel handvatten om verder aan de slag te gaan met due diligence (imvo-risicomanagement). Foto: Dirk Hol.
Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn 
 
Partijen trekken lessen uit proces IMVO-convenanten
Partijen van verschillende convenanten kwamen op 11 april bijeen bij de SER. Ze wisselden met elkaar ervaringen uit over de ontwikkeling en uitvoering van convenanten op het gebied van Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO). Foto: Dirk Hol.
Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn 
 
Workshop ‘Due Diligence in your purchasing practices’

Hoe kunnen bedrijven in de textielsector hun inkooppraktijken verbeteren? In een korte sessie op 21 juni helpen brancheorganisatie Modint en ngo Solidaridad ze verder om hun inkoopbeleid aan te passen. Er zijn nog plaatsen beschikbaar.

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn 
 
Deze nieuwsbrief verschijnt voortaan in het Engels. De volgende editie komt uit in mei.