15 maart 2018
Convenantenaanpak in de Tweede Kamer
Kamerleden zijn vorige maand bijgepraat over de laatste stand van zaken rond de IMVO-convenanten. Naast de SER waren vertegenwoordigers van Solidaridad, brancheorganisatie INretail, CNV, FNV en VNO/NCW present. Kamerleden van VVD, GroenLinks, CDA, D66 en PvdA meldden zich om zich te laten informeren. Foto: Dirk Hol.
Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn 
 
Deelnemers gaan verder met risicoanalyse
Deelnemers aan het convenant zijn bezig met de analyse van de productieketen. Vorig jaar werden alle eerstelijns productielocaties in kaart gebracht. Het ging daarbij om de fabrieken waar de kleding in elkaar wordt gezet. Nu, in het tweede jaar wordt de herkomst van de gebruikte grondstoffen geanalyseerd.
Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn 
 
Trainingen kledingfabrieken Bangladesh
In Bangladesh hebben in december en februari trainingen plaatsgevonden voor plaatselijke kledingproducenten. Het gaat om fabrieken die leveren aan bedrijven die deelnemen aan het convenant. Onderwerp van de trainingen: de eisen die het convenant stelt met betrekking tot verantwoorde en duurzame productie van kleding en textiel.
Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn 
 
Verantwoord produceren in Myanmar
Drie brancheorganisaties organiseerden in samenwerking met SOMO en het secretariaat van het convenant op 21 februari een workshop voor bedrijven over de kledingindustrie in Myanmar. Het doel: inzicht bieden in wat er komt kijken bij verantwoord produceren in risicolanden. Foto: Modint.
Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn 
 
Actualiteiten Convenant Duurzame Kleding en Textiel