21 december 2017
Intensiveringspakket Energieakkoord staat in de steigers

Er wordt gewerkt aan een pakket aanvullende maatregelen om de gaten te dichten die uit de NEV naar voren zijn gekomen. De rekenmeesters ECN en PBL werken momenteel aan een globale toetsing van de voorstellen. Daaruit moet blijken of de doelen van het Energieakkoord weer binnen bereik zijn. Foto ANP

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn 
 
Zero-emissie bussen voorbeeld voor transitie
Hoe kom je tot busvervoer zonder CO2-uitstoot? De Green Deal 'Zero-emissie OV-Busvervoer' heeft de transitie in gang gezet en is wellicht een voorbeeld voor andere projecten. In 2025 zijn alle nieuwe bussen in het openbaar vervoer schoon. Ze rijden dan op stroom of een andere vorm van duurzame energie. Dit is een tussenstap naar 2030, als alle OV-bussen schoon zijn. Foto Hollandse Hoogte
Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn 
 
“Revolutie nodig in de bouw”
Ongebruikelijke woorden uit de mond van oud-werkgeversvoorzitter Benrard Wientjes (VNO/NVW), maar daarom niet minder gemeend. Als voorzitter van de Taskforce Bouwagenda schetst Wientjes voor de leden van de Borgingscommissie de grote opgave waar de bouw voor staat om de klimaatdoelen van Parijs te halen.
Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn 
 
Jongeren willen aan tafel bij nieuw Energieakkoord
Jonge energieprofessionals willen een rol krijgen bij de totstandkoming van het nieuwe Klimaat- en Energieakkoord. Elke organisatie die over het akkoord onderhandelt, zou een jongere in zijn delegatie moeten hebben. Dit stelden Annemarie Costeris en Sjoerd Robertson tijdens de vergadering van de Borgingscommissie.
Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn 
 
Oer-Hollandse dakpan als alternatief voor zonnepaneel
De oer-Hollandse dakpan kan ook als zonnepaneel worden gebruikt. Als 100.000 huizen zo’n zonnedak hebben, kunnen die net zoveel stroom produceren als de Hemwegcentrale. De dakpannen kunnen zo helpen om de doelstellingen van het Energieakkoord te halen, zegt uitvinder en bedenker Koen Haest.
Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn 
 
Nieuws van de partners van het Energieakkoord