5 juni 2018
Praat mee over het Klimaatakkoord
Heeft u een plan, idee of suggestie voor het Klimaatakkoord? Laat het het weten via het contactformulier op de website. Of kom naar een van de bijeenkomsten in Groningen (12 juni), Utrecht (13 juni) of Leiden (15 juni). Het Klimaatakkoord is nu ook via Twitter te volgen. Via @klimaatakkoord bent u op de snelste manier in contact.
Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn 
 
Alle oplossingen nodig voor klimaatdoelen

“Het is én…, én…, én…” als het gaat om de opwarming van de aarde te beperken tot ruim onder de 2 graad Celsius. We kunnen geen opties uitsluiten om de klimaatdoelen te halen. Dat is de conclusie van de eerste regiobijeenkomst van het Klimaatakkoord in Zutphen. Ook tijdens de tweede bijeenkomst in Breda bruist het van de initiatieven en ideeën. Foto: Hans Roggen.

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn 
 
Concrete klimaatoplossingen voor voedsel en natuur
Hoe verminder je CO2 bij alles wat met voedsel en natuur te maken heeft? Om antwoorden op die vraag te krijgen organiseerde de sectortafel Landbouw en landgebruik op vrijdag 25 mei een bijeenkomst om ideeën, analyses en oplossingen op te halen uit de samenleving.
Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn 
 
Brede welvaart later vraagt om actie van klimaattafels nu
Brede welvaart voor later vraagt om actie van klimaattafels nu. Dat is de titel van het opinie-artikel dat Kees Vendrik, voorzitter van de sectortafel Elektriciteit, schreef voor Het Financieele Dagblad.
Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn 
 
Veel commentaar op ontbreken luchtvaart
Het ontbreken van de luchtvaart in de plannen voor het Klimaatakkoord leidt tot veel commentaren via de site www.klimaatakkoord.nl. De teneur is dat ook de luchtvaart stevig moet bijdragen aan het verminderen van de uitstoot van koolstofdioxide (CO2). Foto: Rijksoverheid/JenV
Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn 
 
"Voor 20 euro naar Barcelona vliegen is idioot"

Ed Nijpels, hoofdonderhandelaar van het Klimaatakkoord, gaf afgelopen maand een aantal interviews. Hij sprak onder meer met De Stentor ("Het is idioot dat we voor 20 euro naar Barcelona kunnen vliegen"), Dagblad van het Noorden (Plezierig naar einde CO2-uitstoot) en NVDE (Energietransitie is betaalbaar).

 
Nieuws van de partners van het Energieakkoord

• IPO: Duurzame mobiliteit in Groningen
• RVO: Meest duurzame gebouw Europa in Oosterwolde
• Bouwend Nederland: Uitvoeringsagenda voor het Klimaatakkoord
• Manifest Waterstof Coalitie: Waterstof essentiële bouwsteen energietransitie  
Andere nieuwsbrieven van de SER