maandag 26 maart 2018
ENERGIEAKKOORD
 
Subsidieloos windpark kers op de taart Energieakkoord
Nuon gaat het eerste subsidieloze windpark op zee bouwen en zet daarmee alle verwachtingen van het Energieakkoord op zijn kop. In 2013 was afgesproken te streven naar een kostenreductie van 40 procent. Dat is hiermee ruimschoots overtroffen.
Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn 
 
Rekenmeesters bovenop Energieakkoord
De rekenmeesters PBL en ECN zitten bovenop het Energieakkoord. Dat bleek tijdens de vergadering van de Borgingscommissie op woensdag 21 maart. Op 1 mei moeten voor van tal van afspraken uit de uitvoeringsagenda concrete acties zichtbaar zijn. Daarmee kunnen PBL en ECN berekenen in hoeverre de acties bijdragen om de doelen te halen.
Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn 
 
Zonnig februari goed voor verdubbeling zonnestroom
Februari was voor winterse begrippen een goede maand voor zonnestroom. Een combinatie van meer panelen en veel zon zorgde voor een verdubbeling ten opzichte van februari vorig jaar. Vooral 25 februari was een topdag. Dat blijkt uit de maandcijfers van Energieopwek.nl.
Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn 
 
ICT-sector bespaart en laat besparen

De ICT-sector kan op twee manier bijdragen aan CO2-reductie. Zelf flink besparen op het gigantische stroomgebruik in datacenters en met slimme technologie andere sectoren helpen te besparen. Daarvoor is wel veel samenwerking met veel verschillende partijen nodig. Dat betoogde Jeroen van der Tang van Nederland ICT op de vergadering van de Borgingscommissie.

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn 
 
KLIMAATAKKOORD
 
Voor de zomer Klimaatakkoord op hoofdlijnen
Nu bekend is wie er bij het Klimaatakkoord aan tafel zitten, begint het echte werk. Voor de zomer moet er een akkoord op hoofdlijnen liggen. Aan het eind van het jaar moet het akkoord rond zijn. Een kort overzicht hoe het proces verloopt. Het Regeerakkoord is uitgangspunt.
Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn 
 
Samenstelling sectortafels Klimaatakkoord bekend
Ruim honderd organisaties krijgen een rol bij de totstandkoming van het Klimaatakkoord. Dinsdag 20 maart maakte minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat (EZK) de deelnemers bekend. Hier is de complete lijst vinden. Foto Rijksoverheid
Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn 
 
SER betrokken bij nieuw Klimaatakkoord: Onderhandelingen van start
De onderhandelingen voor het Klimaatakkoord gaan beginnen. Op 23 februari ontvouwde minister Wiebes van EZK de kabinetsinzet om tot een akkoord te komen. Voor de zomer moet er een akkoord op hoofdlijnen liggen. Doel is om in 2030 de uitstoot van CO2 met 49 procent terug te dringen. De SER blijft bij een nieuw akkoord betrokken. Foto Rijksoverheid
Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn 
 
Nieuws van de partners van het Energieakkoord
 
Andere nieuwsbrieven van de SER