Sociaal-economische raad
 
7 augustus 2018
 
Ruimtelijke ordening noodzakelijk voor Klimaatakkoord
Energieopwekking uit zon, wind en biomassa heeft ruimte nodig. Dat zal het aanzien van steden en landschappen veranderen. Om het allemaal een plek te geven, zijn soms ingrijpende ruimtelijke keuzen nodig. Een goede ruimtelijke aanpak is daarom een noodzakelijke voorwaarde om de klimaatdoelstellingen te halen. De uitgangspunten hiervoor staan in het rapport Ruimte in Klimaatakkoord, opgesteld door ruimtelijke experts die vanaf de start van de gesprekken bij elk van de vijf tafels betrokken waren.
Foto: EZK
Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn 
 

Betrokkenheid burgers essentieel voor succes transitie
Betrek burgers goed bij de energietransitie en leg dit vast in het Klimaatakkoord. Een betrouwbare overheid is daarbij van groot belang. Dat is een van de conclusies van de consultatieronde onder burgers. Deze heeft geleid tot het rapport Maatschappelijke acceptatie en participatie. Het betrekken van burgernetwerken bij het tot stand komen van het nieuwe Klimaatakkoord.
Foto: EZK (Regiobijeenkomst Utrecht)

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn 
 

Veelgestelde vragen over het Klimaatakkoord

Op de site Klimaatakkoord.nl komen veel vragen binnen. Over de luchtvaart, over de veestapel, over kernenergie en nog veel meer. Die probeert de redactie zo goed mogelijk te beantwoorden. Daarmee is er al een aardige lijst van antwoorden op veelgestelde vragen. Die kunt u hier lezen.

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn 
 
 
Top voor zonne-energie, dip voor wind, totaal hoger
De maand juli was een topmaand voor de opwekking van zonnestroom. Er werd bijna 75 procent meer opgewekt dan dezelfde maand vorig jaar. De helft van deze groei kwam door het zonnige weer. De andere helft kwam door extra zonnepanelen. Juli ‘verslaat’ daarmee mei en juni. Dit blijkt uit de maandcijfers van Energieopwek.nl.
Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn 
 
Nieuws van de partners van het Energieakkoord
 
Andere nieuwsbrieven van de SER