Volg ROC van Twente op

19 januari 2015

 
Extra editie: Open Dagen

Geachte mevrouw Anchelon

U ontvangt onze digitale 'Decanenflits' omdat u een regelmatige nieuwsvoorziening vanuit ROC van Twente wenst te ontvangen. U kunt uw gegevens zelf controleren en/of wijzigen. Als u de Decanenflits niet meer wenst te ontvangen, kunt u zich onderin dit bericht afmelden.

In deze Decanenflits:
  Laatste informatie Open Dagen 2015  
  Geopende locaties en data  
  Entreeopleiding  
  Open Dag Podium- en evenemententechniek op Wierdensestraat Almelo  
  Belangrijk om te weten  
  Instroomprocedure  
  Belangrijk nieuws uit Rijssen  
  Programmaboekjes Open Dagen  
  Opleidingenzoeker: handige tool!  
  Selfmade campagneteam  
  Tot ziens op onze Open Dagen!  
 
  Laatste informatie Open Dagen 2015
 
26, 27, 28 en 29 januari a.s. zijn belangrijke dagen voor uw leerlingen: zij kunnen zich dan bij ROC van Twente oriënteren op een beroepsopleiding.
Voor veel leerlingen is het bezoek aan deze Open Dagen ook een geschikt moment om hun keuze voor een opleiding definitief te bevestigen. En natuurlijk om hun ouders/verzorgers/familie te laten zien wat hun vervolgopleiding inhoudt.

Alle info voor bezoekers staat op onze website: www.rocvantwente.nl/opendagen

Voordat uw leerlingen (en misschien u zelf) op pad gaan om de Open Dagen te bezoeken, willen we u en uw leerlingen nog op een aantal zaken attenderen. Wilt u onderstaande aandachtspunten dan ook aan uw leerlingen doorgeven?

 
 
  Geopende locaties en data
 

De onderstaande locaties zijn geopend tijdens de Open Dagen:

 • Maandag 26 januari: locaties Enschede
  Colosseum 87 (Grolsch Veste), M.H. Tromplaan 28 (Saxion), Piet Heinstraat 4-6, Van Galenstraat 19 (De Maere), Wethouder Beversstraat 165

 • Dinsdag 27 januari: locaties Hengelo
  Gieterij 200, Sportlaan Driene 2, Sportlaan Driene 4

 • Woensdag 28 januari: locaties Almelo
  De Sumpel 4-6, Wierdensestraat 65

 • Woensdag 28 januari: Locatie Vroomshoop
  Aziëlaan 3

 • Donderdag 29 januari: locatie Rijssen
  Reggesingel 50 + 52 + 54

 

Voor alle locaties geldt: geopend van 15.00 tot 21.00 uur.

 
 
  Entreeopleiding
 

Voor meer informatie over de Entreeopleiding kunnen uw leerlingen terecht in de centrale ruimtes (hal) van onze locaties waar de Entreeopleiding wordt aangeboden:

 • Colosseum 87 (Grolsch Veste), Enschede
 • Wethouder Beversstraat 165, Enschede
 • Gieterij 200, Hengelo
 • Sportlaan Driene 2 (SMEOT), Hengelo
 • De Sumpel 4-6, Almelo
 • Wierdensestraat 65, Almelo

Let op: er is geen Open Dag op onze locatie Thorbeckelaan in Almelo. Alle opleidingen van deze locatie (waaronder de Entreeopleiding) presenteren zich aan de Wierdensestraat 65 in Almelo.

De Entreeopleiding is bedoeld voor jongeren (en volwassenen) van minimaal 16 jaar, zonder een v(mb)o-diploma, die niet toelaatbaar zijn voor een niveau 2, 3 of 4 opleiding. Meer informatie: www.rocvantwente.nl/entree

 
 
  Open Dag Podium- en evenemententechniek op Wierdensestraat Almelo
 

De opleidingen Podium- en evenemententechniek niv. 3 en 4 presenteren zich tijdens de Open Dag op woensdag 28 januari op de locatie Wierdensestraat 65 in Almelo.

Reden hiervoor is de verhuizing van deze opleiding vanaf schooljaar 2015-2016 van de huidige locatie aan de Tuindorpstraat in Hengelo naar de locatie Wierdensestraat in Almelo.

De teams van de opleidingen Artiest en Podium- en Evenemententechniek worden samengevoegd. Het voordeel voor onze studenten en docenten is dat hiermee de toch al intensieve samenwerking wordt verbeterd en vergemakkelijkt.

Extra leuk!
De studenten van de opleidingen Artiest en Podium- en evenemententechniek geven presentaties bij Theater Hof 88. Er pendelt een bus op en neer tussen de Wierdensestraat en Hof 88.

 
 
  Belangrijk om te weten
 
 • De opleidingen die worden aangeboden op onze leslocatie Thorbeckelaan in Almelo presenteren zich tijdens de Open Dag op dinsdag 27 januari op locatie Wierdenstraat in Almelo. Het betreft de volgende opleidingen: 

            - Onderwijsassistent niv . 4
            - Toerisme: Frontofficemedewerker niv. 3 en 4 + (Manager) verkoper reizen niv. 3 en 4
            - Entreeopleiding: Assistent dienstverlening en zorg + Assistent verkoop/retail

 • De versnelde opleidingen presenteren zich ook tijdens de Open Dagen. Zij staan met een speciale stand op onze locaties Gieterij Hengelo, Wierdensestraat Almelo en Wethouder Beversstraat Enschede. Deze versnelde opleidingen zijn alleen toegankelijk voor leerlingen met een havo-diploma of mbo-diploma niv. 3 of niv. 4.
 • Op onze website staat een overzicht van de beroepsopleidingen (BOL) waarvoor het College van Bestuur heeft besloten om bij de instroom van aspirant studenten in het schooljaar 2015-2016 een instroombeperking te hanteren.

 • De medewerksters van STIPT staan tijdens de Open Dagen met een infostand op de volgende locaties: Wethouder Beversstraat in Enschede, Gieterij in Hengelo, De Sumpel en Wierdensestraat in Almelo. Zij geven uw leerlingen (en hun ouders/verzorgers) graag meer informatie over al onze opleidingen.

 
 
  Instroomprocedure
 

Net als vorig jaar wordt tijdens de Open Dagen de folder over de instroomprocedure uitgereikt. Hierin staat informatie over het aanmelden, de intake, toelating en inschrijving bij ROC van Twente. Wij doen er graag alles aan om de instroomprocedure zo helder mogelijk te maken. Op onze website (www.rocvantwente.nl/instroomprocedure) staat daarom onze instroomprocedure beschreven. De speciale infofolder is te downloaden vanaf deze site.

 
 
  Belangrijk nieuws uit Rijssen
 
 • Tijdens de Open Dag op onze locatie Reggesingel 52 in Rijssen zijn ook de detailhandel opleidingen Verkoper detailhandel (Verkoper) BOL/BBL niv. 2 en Eerste verkoper (Verkoopspecialist) BOL/BBL niv. 3 vertegenwoordigd. Vanaf het schooljaar 2015-2016 worden deze opleidingen ook daar uitgevoerd.

 • Ook Bouwgilde opent zijn deuren tijdens de Open Dag in Rijssen (Reggesingel 52). Op deze locatie worden diverse bouw- en infraopleidingen van CSG Reggesteyn, Bouwmensen Twente/Rijssen (voorheen OCT) en het ROC van Twente gebundeld. Het gebouw herbergt een aantal royale praktijkruimtes waar leerlingen van de aangesloten onderwijsinstellingen een breed scala aan opleidingen kunnen volgen. Een belangrijke reden voor de samenwerking binnen Bouwgilde is om de afstemming vmbo-mbo-hbo te verbeteren. Hierdoor is het voor een student mogelijk om deze opleidingen sneller te doorlopen.

 • Vanaf het schooljaar 2015-2016 start het Opleidingsdomein Transport, Scheepvaart en Logistiek BOL niv. 2 ook in Rijssen, vanuit een nog te openen uitvoeringslocatie aan de Morsweg 24. Ondernemers, overheid en onderwijs hebben de handen ineengeslagen om deze opleiding ook in Rijssen te kunnen aanbieden. De uitgebreide voorlichting over deze opleiding is te verkrijgen op de Open Dag van de hoofdlocatie van deze opleiding in Almelo (De Sumpel). Op de Open Dag op locatie de Reggesingel in Rijssen is het opleidingsdomein aanwezig met een infostand, bemand door zowel het ROC als vertegenwoordigers van het betrokken bedrijfsleven uit Rijssen-Holten.

 
 
  Programmaboekjes Open Dagen
 

Om het uw leerlingen en hun ouders/verzorgers zo gemakkelijk mogelijk te maken, delen wij bij binnenkomst een programmaboekje uit. Bijna elke locatie heeft zijn eigen programmaboekje. Hierin staat o.a. een plattegrond van de desbetreffende locatie, korte informatie over de diverse opleidingen die worden aangeboden en een tijdschema van de diverse voorlichtingen en workshops die tijdens de Open Dag worden gegeven. Op de achterzijde van het boekje staat algemene informatie over ROC van Twente. Voor uw leerlingen en hun ouders/verzorgers is dit programmaboekje een informatief bewaarexemplaar.

De pdf-jes van deze programmaboekjes zijn deze week alvast te downloaden vanaf onze website: www.rocvantwente.nl/opendagen

 
 
  Opleidingenzoeker: handige tool!
 
De Opleidingenzoeker is voor bezoekers van de Open Dagen een handige tool om er snel en gemakkelijk achter te komen welke opleidingen er zijn en op welke locatie(s) deze aangeboden worden. Niet elke opleiding zit op elke locatie. Wilt u uw leerlingen hier ook op attenderen? www.rocvantwente.nl/opleidingenzoeker

Met de Opleidingenzoeker bladert u heel snel en gemakkelijk door het aanbod opleidingen van het ROC van Twente. Het mooie is dat de Opleidingenzoeker, naast gebruik op pc en laptop, ook heel geschikt is voor tablet en smartphone.

We verwijzen vanuit de informatiesite www.rocvantwente.nl/opendagen actief naar de Opleidingenzoeker.

 
 
  Selfmade campagneteam
 

Vijf studenten van de opleiding Mediaredacteur vormen het ‘Selfmade campagneteam’ voor de Open Dagen. De Open Dagen campagne is dit jaar namelijk voor het eerst in Selfmade-stijl. En wie kunnen er nu beter laten zien hoe studenten het beste uit zichzelf halen dan zij zelf? Daarom gaat dit Selfmade campagneteam alle ROC-locaties langs om hun medestudenten te interviewen, filmen en fotograferen. Dit plaatsen ze op de Facebookpagina van het ROC van Twente. Wilt u uw leerlingen vragen om onze Facebookpagina te liken? Want op deze manier krijgen ze alvast een goed en eerlijk beeld van onze locaties en opleidingen.

 
 
  Tot ziens op onze Open Dagen!
 

We hopen dat wij u voldoende hebben geïnformeerd. Mocht u toch nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact opnemen met onze medewerksters van STIPT.

e-mail: stipt@rocvantwente.nl  / tel.nr: 0800 - 838 38 38

We zien u graag 26, 27, 28 en 29 januari tijdens onze Open Dagen!

 
 
 
 
© 2015 ROC van Twente | Disclaimer | Afmelden | Aanmelden | Doorsturen | Contact