volg ROC van Twente op

15 februari 2018

 


Je ontvangt onze digitale 'Decanenflits' omdat je een regelmatige nieuwsvoorziening van ROC van Twente wenst te ontvangen. Je kunt je gegevens zelf controleren en/of wijzigen. Als je de Decanenflits niet meer wenst te ontvangen, kun je je onderin dit bericht afmelden.

in deze Decanenflits:
  Terugblik Open Dagen  
  Open Zaterdag 17 maart  
  Rectificatie  
  SKILLS The Finals  
  Nieuwe opleiding: junior assistent-accountant  
  Wettelijke doorstroomeisen Laboratorium- en Procestechniek  
  Nu ook VEVA combi met Eerste bedrijfsautotechnicus BOL/3  
  Aftrap Rijssense Retail Route  
  Beroep in beeld: Week van de logistiek  
  Nieuwe toppers aan onze Wall of fame: herken je een oud-leerling?  
  Studenten in het nieuws  
 
  Terugblik Open Dagen
 

Ruim 18.500 bezoekers wisten tussen 29 januari en 1 februari de weg te vinden naar de Open Dagen waar ze enthousiast ontvangen werden door onze studenten en medewerkers. Wat was er veel te doen, te zien en te beleven!

Decanen en mentoren bedankt! Uit de eerste resultaten van de online enquête blijkt dat veel vmbo’ers door hun decaan en/of mentor zijn geattendeerd op de Open Dagen. Onze hartelijke dank hiervoor!

Helaas was ook een aantal bezoekers op de verkeerde locatie. Ons advies is daarom om altijd via de opleidingspagina op de website te checken waar en wanneer de Open Dag plaatsvindt van een opleiding.

Aanmelden Wil jij je leerlingen er op attenderen dat ze zich voor 1 april digitaal aanmelden via de opleidingspagina op rocvantwente.nl? Alle informatie over de aanmeldprocedure is te vinden op www.rocvantwente.nl/instroomprocedure.

 
 
  Open Zaterdag 17 maart
 

Heb je leerlingen die nog niet 100% zeker zijn van hun opleidingskeuze? Attendeer ze dan op de Open Zaterdag op 17 maart van 10.00 tot 15.00 uur. Deze extra Open Zaterdag heeft een kleinschalige en persoonlijke opzet waarbij één-op-één gesprekken centraal staan. Leerlingen kunnen deze dag hun vragen stellen, zodat ze zich daarna zelfverzekerd (voor 1 april) aanmelden voor hun favoriete opleiding.

Nieuw: Graag aanmelden voor de Open Zaterdag.
Meer info: rocvantwente.nl/openzaterdag.

Binnenkort ontvangt elke school twee posters om de Open Zaterdag bij leerlingen onder de aandacht te brengen. De huidige Open Dagen (concept)posters kunnen overigens blijven hangen; hier staan geen data op en dragen nog steeds bij aan ons campagneconcept waarin ‘Wat ga jij maken?'.

 
 
  Rectificatie
 

Afgelopen zaterdag stond een artikel in de Almelose editie van Tubantia over de verhuizing van Elektrotechniek naar Almelo. Dit betreft de verhuizing voor het aankomend schooljaar naar Almelo van twee BOL/2 opleidingen: Monteur elektrotechnische installaties en Monteur elektrotechnische systemen

In het artikel werd beschreven dat ROC van Twente enige jaren geleden al zijn niveau 3 en 4 opleidingen elektrotechniek op de locatie De Sumpel in Almelo heeft geconcentreerd.

Dit is niet juist, niet álle opleidingen binnen elektrotechniek zijn geconcentreerd in Almelo. De BOL/4 opleiding Technicus engineering (Elektrotechniek) wordt aangeboden op de locatie Gieterij in Hengelo.

 
 
  SKILLS The Finals
 

Van donderdag 15 t/m zaterdag 17 maart staat ROC van Twente in het teken van SKILLS The Finals. In de centrale hal van de Gieterij vinden 13 vakwedstrijden plaats. Naast het aanmoedigen van de deelnemers, kunnen jouw leerlingen aan verschillende doe- en demoactiviteiten deelnemen. Denk bijvoorbeeld aan een workshop drones bouwen. Daar leren ze niet alleen een drone te maken, maar mogen ze hun bouwsels ook testen in een vliegkooi. Of speel samen een potje voetbal met robots en leer lassen met een VR-bril. Dit alles onder begeleiding van studenten en docenten van Elektrotechniek en Mechatronica.

Kortom: genoeg te doen! Je klas aanmelden kan rechtstreeks via de aanmeldpagina. Ga naar www.skillsthefinals.nl voor meer informatie.

 

 
 
  Nieuwe opleiding: junior assistent-accountant
 

Vanaf nu kunnen leerlingen zich inschrijven voor de nieuwe opleiding Junior assistent-account. Deze BOL-opleiding op niveau 4 wordt vanaf volgend schooljaar uitgevoerd in Almelo, Hengelo en Enschede. Deze financiële opleiding leidt op tot het werken op een accountants- of administratiekantoor. De opleiding kan in drie jaar worden afgerond.
Het is mogelijk om in het derde leerjaar in extra vakken examen te doen, zodat ook het diploma Bedrijfsadministrateur behaald kan worden. Op onze website vind je alle informatie over de nieuwe opleiding.

 
 
  Wettelijke doorstroomeisen Laboratorium- en Procestechniek
 

Voor de opleidingen Laboratoriumtechniek Allround laborant, Analisten (Biologisch medisch analist, Chemisch fysisch analist) en de Procestechnische opleidingen Procesoperator B en Operator C zijn er wettelijke doorstroomeisen vastgelegd. Om teleurstellingen achteraf te voorkomen willen we iedereen er nogmaals op attent maken dat leerlingen zonder wiskunde en/of nask 1 niet aan deze opleidingen kunnen beginnen.

 

 
 
  Nu ook VEVA combi met Eerste bedrijfsautotechnicus BOL/3
 

Naast de bestaande combi-opleiding Bedrijfsautotechnicus BOL/2 (Veiligheid en Vakmanschap) is het nu ook mogelijk om de opleiding Eerste bedrijfsautotechnicus BOL/3 te volgen in combinatie met het keuzedeel Veiligheid en Vakmanschap. Meer informatie over deze opleiding vind je op onze website.

De student volgt de theorievakken voor de opleiding Eerste bedrijfsautotechnicus en Bedrijfsautotechnicus op de locatie De Sumpel in Almelo (BAT). In Enschede (locatie Wethouder Beversstraat) zijn de lessen voor sport en vakleer defensie bij de opleiding Veiligheid en vakmanschap. Daarnaast is er nog een praktijkdag op Het Hulsbeek in Oldenzaal.

Door het geringe aantal aanmeldingen wordt de combi-opleiding Medewerker beheer ICT BOL/3 (Veiligheid en Vakmanschap) niet meer aangeboden.

 
 
  Aftrap Rijssense Retail Route
 

Op vrijdag 9 februari was de aftrap van een nieuwe opleidingsroute die speciaal is ontwikkeld voor Rijssense leerlingen van het vmbo die verder willen in de retail. ROC van Twente ontwikkelde deze route, ook wel de Rijssense Retail Route genaamd, in samenwerking met de vmbo-scholen CSG Reggesteyn en Pius X College. Al in het laatste jaar van het vmbo kunnen leerlingen, die een extra uitdaging aankunnen en verder willen in de retail, beginnen met lesstof van het mbo. Na het behalen van het vmbo-diploma kunnen zij starten met de opleiding Verkoper op niveau 2 of Eerste verkoper op niveau 3. Ze krijgen een aangepast lesrooster omdat ze al een aantal onderdelen op mbo-niveau hebben gedaan. Dit maakt het mogelijk om het mbo-diploma na één jaar te behalen.

Lees verder >

 
 
  Beroep in beeld: Week van de logistiek
 

In samenwerking met Port of Twente, provincie Overijssel, Regio Twente, Werkplein Twente, gemeente Almelo en VNO NCW Twente, organiseert ROC van Twente van woensdag 14 t/m zaterdag 17 maart 2018 de eerste Week van de Logistiek. Tijdens dit meerdaagse evenement krijgen werkzoekenden en scholieren de kans om een kijkje te nemen in de keuken van de logistieke bedrijven in Twente. Leerlingen van het v(mb)o zijn uitgenodigd voor een kijkochtend op vrijdag 16 maart 2018 en we hebben verrassend veel aanmeldingen ontvangen! Wil je alsnog leerlingen aanmelden of meer informatie? Laat het ons weten via het e-mailadres: weekvandelogistiek@rocvantwente.nl of kijk op: www.weekvandelogistiek.nu.

 
 
  Nieuwe toppers aan onze Wall of fame: herken je een oud-leerling?
 

ROC van Twente is trots op zijn studenten en heeft daarom een Wall of fame op de locaties De Gieterij in Hengelo, Wierdensestraat in Almelo en Wethouder Beversstraat in Enschede en ook een digitale versie: www.rocvantwente.nl/walloffame.

Hier vind je studenten die een podiumplaats verdienden bij vakwedstrijden of NK sportwedstrijden voor het mbo. Wie weet herken je een oud-leerling!

 
 
  Studenten in het nieuws
 

Unieke stage in Oeganda voor studenten Mbo-verpleegkundige

Winnaars make-up award ROC van Twente

Sebastiaan Schreuder van Cas Spijkers Academie Twente wint NK voor jonge koks

 
 
 
 
© 2018 ROC van Twente | Disclaimer | Afmelden | Aanmelden | Doorsturen | Contact