volg ROC van Twente op

19 december 2017

 


Je ontvangt onze digitale 'Decanenflits' omdat je een regelmatige nieuwsvoorziening van ROC van Twente wenst te ontvangen. Je kunt je gegevens zelf controleren en/of wijzigen. Als je de Decanenflits niet meer wenst te ontvangen, kun je je onderin dit bericht afmelden.

in deze Decanenflits:
  Keuzegids MBO 2018 - 3e plaats!  
  Nieuw! Mhbo-traject opleidingen Toerisme en Recreatie  
  Open Dagen 2018  
  Instroombeperking 2018-2019  
  Toelatingsrecht, hoe zit dat?!  
  Be our guest  
  Versnelde opleiding niveau 2 Mode  
  Nieuw profiel Sport, Bewegen en Gezondheid  
  Veiligheid en Handhaving, sta jij stevig in je schoenen?  
  Week van de logistiek  
  Fijne feestdagen  
 
  Keuzegids MBO 2018 - 3e plaats!
 

ROC van Twente scoort in de Keuzegids MBO 2018 zijn beste plek ooit, de 3e plaats (van de 42)! Vanaf nu mogen we het kwaliteitszegel 'Beste ROC van Nederland (3e plek)' voeren. In de Keuzegids worden alle mbo-opleidingen van ROC's met elkaar vergeleken. De uitslag is gebaseerd op cijfers uit de JOB-monitor (studenttevredenheid), inspectierapporten en landelijke onderwijsstatistieken.  

Daarnaast mogen maar liefst 84 van onze opleidingen het kwaliteitszegel 'Topopleiding 2018' voeren. Bekijk het overzicht van deze topopleidingen op www.rocvantwente.nl/topopleidingen. We zijn trots!

Lees verder >>

 
 
  Nieuw! Mhbo-traject opleidingen Toerisme en Recreatie
 

Vanaf schooljaar 2018-2019 kunnen je leerlingen in 6,5 jaar een mbo- én hbo-opleiding Toerisme en Recreatie volgen. Dit mhbo-traject is een samenwerking tussen de opleidingen Leidinggevende travel & hospitality en Leidinggevende leisure & hospitality niveau 4 van ROC van Twente en de opleiding Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs (HTRO) van Saxion Hospitality Business School.

Lees verder >>

 
 
  Open Dagen 2018
 

Hierbij een overzicht van onze Open Dagen met locaties en openingstijden:

maandag 29 januari | 15.00 - 21.00 uur | Enschede
Colosseum 87 (Grolsch Veste)
M.H. Tromplaan 28 (Saxion)
Piet Heinstraat 4-6 - VAVO Lyceum van Twente
Van Galenstraat 19 (De Maere)
Wethouder Beversstraat 165

dinsdag 30 januari | 15.00 – 21.00 uur | Hengelo
Gieterij 200
Sportlaan Driene 2 (i.s.m. SMEOT)

woensdag 31 januari | 15.00 - 21.00 uur | Almelo
De Sumpel 4-6
Wierdensestraat 65

woensdag 31 januari | 15.00 - 21.00 uur | Vroomshoop
Aziëlaan 3 (BOVO)

donderdag 1 februari | 15.00 – 21.00 uur | Rijssen
Reggesingel 50, 52 en 54 (i.s.m. REMO, Bouwgilde en Zorggilde Reggestreek)
Morsweg 24 (Opleidingscentrum Transport & Logistiek)

donderdag 1 februari | 15.00 - 21.00 uur | Holten
Produktieweg 13

Kijk voor meer informatie ook op www.rocvantwente.nl/opendagen.

 
 
  Instroombeperking 2018-2019
 
Op onze website staat een overzicht van de beroepsopleidingen (BOL) waarvoor het College van Bestuur heeft besloten om bij de instroom van aspirant studenten in het schooljaar 2018-2019 een instroombeperking te hanteren.

 
 
  Toelatingsrecht, hoe zit dat?!
 

De regels rondom het toelatingsrecht in het mbo zijn gewijzigd. Nieuwe studenten moeten zich voortaan voor 1 april aanmelden voor een mbo-opleiding. Alleen dan hebben ze toelatingsrecht. In 2018 is het de eerste keer dat de nieuwe aanmelddatum 1 april van toepassing is voor alle studenten die zich aanmelden voor een opleiding die start in schooljaar 2018-2019.

Lees verder >>

 
 
  Be our guest
 

Dit schooljaar zijn we gestart met de tweetalige opleiding Manager/ondernemer horeca. Engels is een wereldtaal en de maatschappij wordt steeds internationaler. Studenten krijgen gedurende de opleiding  theorie- en praktijklessen in het Engels. Dat wil zeggen dat naast de vakleer zoals wijnlessen, menuleer, warenkennis, food- & beveragemanagement ook de praktijk in het Engels gegeven wordt.

Lees verder >>

 
 
  Versnelde opleiding niveau 2 Mode
 

Met ingang van het schooljaar 2018-2019 kunnen studenten de opleiding Basismedewerker Modemaat BOL niveau 2 ook in 1 jaar volgen en afronden. Bij het intakegesprek wordt gekeken of de leerling in aanmerking komt voor dit versnelde traject (1 jaar) of het normale traject (2 jaar).
De Open Dag voor deze opleiding is op maandag 29 januari 2018, Van Galenstraat 19 in Enschede.

 
 
  Nieuw profiel Sport, Bewegen en Gezondheid
 

Met dit nieuwe profiel word je Coördinator Sport, Bewegen en Gezondheid (SBG). Dit is een uitstroomprofiel van de BOL-opleiding Sport en bewegen op niveau 4. De coördinator werkt met sport- en beweegdeelnemers aan het voorkomen, terugdringen of tot staan brengen van risico’s die de gezondheid van de deelnemers bedreigen. De student leert in het profiel SBG hoe hij/of zij de leefstijl van deelnemers kan veranderen. Bewegen, voeding en coaching staan centraal. Naast het behalen van een diploma is er ook de mogelijkheid om certificaten van de Fitness branche te behalen: Fitvak A en B, Beweegkuur, Testen en meten. Op deze manier gaat een student met veel bagage het werkveld in of naar een vervolgopleiding.
Deze opleiding heeft Open Dag op maandag 29 januari 2018, Colosseum 87 in Enschede.

 
 
  Veiligheid en Handhaving, sta jij stevig in je schoenen?
 

De opleidingen voor Beveiliger BOL/2 en Handhaver toezicht en veiligheid BOL/3 bieden voor studenten ook in 2018 voldoende uitdaging om zich te ontwikkelen.

Voor de opleiding Beveiliger geldt dit jaar geen instroombeperking. Wel intensiveren wij de verplichte intake-activiteiten en dat doen wij samen met het Team Bijzondere Instroom. Het blijft een opleiding die een goede voorbereiding vraagt van leerling en ouders om te kijken of de opleiding ook echt past. De Verklaring Omtrent Gedrag is geen eis, maar bij het plaatsen bij een stagebedrijf wordt de student getoetst op strafbare feiten en/of antecedenten. Goed om te weten en om rekening mee te houden.

De instroombeperking voor Handhaver, toezicht en veiligheid is nog steeds van kracht. Deze is dit jaar gesteld op 26 plekken. 

Tijdens de Open Dag zal door middel van voorlichtingsrondes meer over de opleidingen, intake en assessment worden verteld. De Open Dag voor deze opleidingen is op maandag 29 januari 2018, Wethouder Beversstraat 165 in Enschede.

 
 
  Week van de logistiek
 
In samenwerking met Port of Twente, gemeente Almelo en Werkplein Twente organiseert ROC van Twente van 14 t/m 17 maart 2018 de Week van de logistiek. Je krijgt dan de kans om een kijkje te nemen in de keuken van de logistieke bedrijven in Almelo en omstreken. Leerlingen van het v(mb)o worden uitgenodigd voor onze doe ochtend op vrijdag 16 maart 2018. Wil je leerlingen aanmelden? Dat kan via ons e-mailadres: weekvandelogistiek@rocvantwente.nl.

 
 
  Fijne feestdagen
 

Dit is de laatste Decanenflits van 2017. Via deze weg wensen wij jou alvast een gezellige kerstvakantie en een enerverend 2018 toe!!

 
 
 
 
© 2017 ROC van Twente | Disclaimer | Afmelden | Aanmelden | Doorsturen | Contact