volg ROC van Twente op

13 december 2016

 


Geachte Lezer,

U ontvangt onze digitale 'Decanenflits' omdat u een regelmatige nieuwsvoorziening vanuit ROC van Twente wenst te ontvangen. U kunt uw gegevens zelf controleren en/of wijzigen. Als u de Decanenflits niet meer wenst te ontvangen, kunt u zich onderin dit bericht afmelden.

in deze Decanenflits:
  ROC van Twente behoort tot één van de beste ROC’s van Nederland  
  7e plek landelijk  
  Kers op de taart  
  De Topopleidingen van 2017  
 
  ROC van Twente behoort tot één van de beste ROC’s van Nederland
 

In de vandaag gepubliceerde Keuzegids Mbo 2017 scoort ROC van Twente als nooit te voren. Maar liefst 69 opleidingen mogen vanaf vandaag de kwaliteitszegel ‘Topopleiding’ voeren. Een uniek zegel dat alleen wordt toegekend aan opleidingen die als ‘beste beoordeeld’ zijn door deze onafhankelijke Keuzegids. De Keuzegids baseert het oordeel o.a. op beoordelingen door studenten en inspectie.

Kwaliteitszegel
De zegel staat voor onderwijs dat van kwalitatief zeer hoog niveau is. Door de hoge score, staat ROC van Twente op de zevende plaats op de ranglijst.

 
 
  7e plek landelijk
 

Dit jaar stijgt ROC van Twente landelijk van de 18e positie naar de 7e positie. De meeste opleidingen hebben gemiddeld of hoger gescoord. Net als voorgaande jaren scoren de technische opleidingen erg goed, evenals de opleidingen in de ‘lab- en procestechniek’, ‘hout en meubilering’, ‘transport en logistiek’ en de ‘bouw’.

Nieuwkomers in de top 3 van landelijk beste opleidingen zijn de opleidingen van ROC van Twente in de ‘brood en banket’, ‘infrastructuur’ en ‘industrietechniek’.

In totaal zijn 43 ROC’s beoordeeld door de Keuzegids.

 
 
  Kers op de taart
 
Bestuursvoorzitter John van der Vegt is erg blij met de hoge score: ‘Docenten zetten zich dagelijks in om het beste uit onze studenten te halen. Dan is het heel fijn, dat de inzet beloond wordt met het predicaat Topopleiding. Dat we daarnaast ook landelijk nog als een van de beste ROC’s uit de bus komen, is de kers op de taart’.

 
 
  De Topopleidingen van 2017
 
Een overzicht van al onze 69 topopleidingen is te vinden op www.rocvantwente.nl/topopleidingen.

 
 
 
 
© 2016 ROC van Twente | Disclaimer | Afmelden | Aanmelden | Doorsturen | Contact