volg ROC van Twente op

10 juli 2018

 


Je ontvangt onze digitale 'Decanenflits' omdat je een regelmatige nieuwsvoorziening van ROC van Twente wenst te ontvangen. Je kunt je gegevens zelf controleren en/of wijzigen. Als je de Decanenflits niet meer wenst te ontvangen, kun je je onderin dit bericht afmelden.

in deze Decanenflits:
  Locaties opleiding Helpende Zorg en Welzijn  
  Nieuwe naam secretariële opleidingen  
  Bestelling Kies!  
  JOB-resultaten geven aan: ROC van Twente-student is tevreden!  
  Open Dagen schooljaar 2018-2019  
  Alvast voor in je agenda: Decanendag 2018  
  Verhaal student: opleiding Technicus hout en restauratie voorziet in behoefte  
  Hoe ziet een studente haar opleiding? Wij horen dit van de 21- jarige Manon Kuilder uit Vriezenveen  
  Studenten in het nieuws  
  Zomervakantie  
 
  Locaties opleiding Helpende Zorg en Welzijn
 

De opleiding Helpende Zorg en Welzijn (niveau 2) wordt aangeboden op de volgende locaties: 

  • Hengelo, Gieterij 200 (BOL)
  • Almelo, Wierdensestraat 65 (BOL en BBL)

Dus niet meer in Enschede!

 
 
  Nieuwe naam secretariële opleidingen
 

Office Assistant’ is vanaf volgend schooljaar de nieuwe naam voor onze niveau 3-opleiding (voorheen ‘Secretaresse’). Deze opleiding is geschikt voor alle behulpzame en taalvaardige kaderleerlingen die het leuk vinden om een grote veelzijdigheid aan taken te verrichten. Als ‘Office Assistant’ ben je immers op de hoogte van allerlei lopende zaken binnen een bedrijf of organisatie. Tijdens deze tweejarige opleiding wordt er veel aandacht besteed aan '21st century skills'.

Management Assistant’ is de nieuwe naam voor de opleiding ‘Directiesecretaresse/Managementassistent’ op niveau 4. Zit plannen en organiseren in het bloed van jouw vmbo-tl-leerling, dan is de opleiding ‘Management Assistant’ een zeer geschikte keuze! Deze opleiding leidt op tot toppers op het gebied van managementondersteuning.

 
 
  Bestelling Kies!
 

Het magazine KIES! (en de bijbehorende lesbrief) wordt in oktober weer verspreid. In dit magazine staat een overzicht van alle opleidingen die worden aangeboden door ROC van Twente en Zone College. Heel handig dus voor jouw leerlingen!

Je hebt onlangs een mail ontvangen met de vraag hoeveel exemplaren je wilt bestellen. De deadline is 3 september 2018. Vergeet dus niet om je bestelling voor die datum door te geven! Mocht je geen bestelmail hebben ontvangen, dan kun je zelf een bestelling doorgeven aan STIPT (info@rocvantwente.nl).

 
 
  JOB-resultaten geven aan: ROC van Twente-student is tevreden!
 

Maar liefst 264.532 mbo-studenten gaven het afgelopen half jaar via de JOB-monitor aan wat zij vonden van hun school en opleiding. Onder hen, om precies te zijn, 11.408 studenten van ROC van Twente. Zij gaven ook hun mening. De stijgende lijn die sinds 2010 is ingezet, heeft geresulteerd in een algemeen rapportcijfer van 7,2. Dit is iets hoger dan het landelijk gemiddelde van 7,1. Studenten zijn uiterst positief over de sfeer op school en het cijfer voor het rooster is ook hoger geworden. Ook geven de studenten aan het onderwijs uitdagend te vinden en zijn ze tevreden over de praktijkgerichte aanpak in de opleiding.

Lees verder>>

 
 
  Open Dagen schooljaar 2018-2019
 

De jaarlijkse Open Dagen zijn weer bekend. Dit jaar willen we leerlingen en hun ouders de gelegenheid bieden om meerdere keren per jaar een kijkje te komen nemen: om te oriënteren en te ontdekken, te praten met docenten en studenten, te beleven en om te kiezen. Zo is er altijd een passend moment voor leerlingen en ouders om bij ons langs te komen. De Open Dagen vinden plaats op: 

  • Donderdagavond 22 november 2018: kleinschalige opzet met brede voorlichting per profiel op een beperkt aantal locaties
  • Vrijdag 25 en zaterdag 26 januari 2019: grootschalige opzet met voorlichting per opleiding, praktijk(lokalen), werkveld en demonstraties op alle locaties
  • Zaterdag 16 maart 2019: kleinschalige opzet met één op één gesprekken op een beperkt aantal locaties
  • Dinsdag 18 juni 2019: kleinschalige opzet met informatiestands in de centrale hal van de Gieterij in Hengelo

 
 
  Alvast voor in je agenda: Decanendag 2018
 
Ook in 2018 organiseren wij de jaarlijkse Decanendag bij ROC van Twente. De datum is donderdag 13 december 2018. Noteer deze datum alvast in je agenda. Meer informatie over locatie en inhoud volgt.

 
 
  Verhaal student: opleiding Technicus hout en restauratie voorziet in behoefte
 

ROC-student én Nederlands kampioen Restauratie timmeren Kevin Achterhuis vertelt over de toegevoegde waarde van zijn opleiding. Zie hier het artikel in het magazine Didactief.

Sinds drie jaar biedt ROC van Twente samen met het Praktijkcentrum Restauratie en Ambacht van stichting RIBO in Hengelo de opleiding Technicus hout en restauratie aan.

Deze driejarige brede opleiding brengt verschillende disciplines in hout bij elkaar: timmeren, meubelmaken, restaureren en machinaal houtbewerken. Een unieke combinatie van ambacht en innovatie. Dus zeer geschikt voor jongeren die graag met hun handen willen werken.

Het is een BOL-opleiding waarbij de studenten één dag theorie en één dag praktijkinstructie volgen en drie dagen stage lopen. De stage vindt plaats bij timmer-, bouw- en restauratiebedrijven of bij ambachtelijke meubelmakers, etc. De praktijkinstructie is in het Praktijkcentrum Restauratie en Ambacht van RIBO.

 
 
  Hoe ziet een studente haar opleiding? Wij horen dit van de 21- jarige Manon Kuilder uit Vriezenveen
 

Op dit moment volg ik de opleiding Fasttrack hospitality manager. Dit is een tweejarige opleiding waarin de oriëntatie op de managementfuncties in de horeca centraal staat. 

Ik heb deze opleiding gekozen omdat alles erg op de praktijk is gericht waardoor inzicht in verschillende functies al aan het begin van de opleiding vrij duidelijk wordt.

Lees verder>>

 
 
  Studenten in het nieuws
 

 
 
  Zomervakantie
 

Nog even en dan is het zomervakantie! ROC van Twente heeft maandag 16 juli t/m vrijdag 24 augustus 2018 vakantie. De onderwijsafdelingen zijn gedurende deze periode niet of beperkt te bereiken. Kijk hiervoor op onze website.

Het Studie Informatiepunt (STIPT) heeft tijdens de vakantie aangepaste openingstijden:

STIPT Hengelo (Gieterij):

  • 16 t/m 19 juli open van 9.00 – 16.30 uur en 20 juli van 9.00 – 16.00 uur
  • 23 t/m 26 juli open van 9.00 – 13.00 uur
  • 27 juli t/m 17 augustus gesloten
  • 20 t/m 23 augustus open van 9.00 – 16.30 uur en 24 augustus van 9.00 – 16.00 uur

STIPT Almelo (Wierdensestraat) en Enschede (Wethouder Beversstraat) zijn gedurende de zomervakantie (16 juli t/m 24 augustus) gesloten.

 
 
 
 
© 2018 ROC van Twente | Disclaimer | Afmelden | Aanmelden | Doorsturen | Contact