volg ROC van Twente op

05 oktober 2017

 


Je ontvangt onze digitale 'Decanenflits' omdat je een regelmatige nieuwsvoorziening van ROC van Twente wenst te ontvangen. Je kunt je gegevens zelf controleren en/of wijzigen. Als je de Decanenflits niet meer wenst te ontvangen, kun je je onderin dit bericht afmelden.

in deze Decanenflits:
  Brochures schooljaar 2018-2019  
  KIES! schooljaar 2018-2019  
  Week van de Procestechniek en Levensmiddelenindustrie  
  Gratis lespakket Zorg en Welzijn voor middelbare scholieren  
  Mogelijk sneller naar het diploma Verkoper niveau 2 in Rijssen  
  Zomervakantie  
  Wall of fame: herken je een oud-leerling?  
  Uit een interview van het Aansluitingsnetwerk met Intergrip  
  Skills The Finals op de ROC-locatie Gieterij in Hengelo  
  STIPT maandagavond open  
  Studenten in het nieuws  
 
  Brochures schooljaar 2018-2019
 

Onze brochures zijn geactualiseerd! In de 9 brochures (inclusief brochure Versnelde opleidingen) vind je weer de specifieke informatie per opleiding. Binnenkort ontvang je onze nieuwe brochures en kun je de oude exemplaren in de bijbehorende cassette vervangen.

Heb je voor de herfstvakantie geen brochures ontvangen of wil je ze bijbestellen? Dat kan via www.rocvantwente.nl/decanen of neem contact op met STIPT. Dit jaar ontvang je geen nieuwe cassette en/of display, maar mocht je deze toch nodig hebben, laat het ons dan weten.

 
 
  KIES! schooljaar 2018-2019
 

De Kies! 2018-2019 komt deze maand weer uit. Voor de zomervakantie hebben wij je gevraagd om je bestelling door te geven. Heb je dit nog niet gedaan, dan kan dat nog bij Anita Gerrits (angerrits@rocvantwente.nl).

 
 
  Week van de Procestechniek en Levensmiddelenindustrie
 

Van 6 tot 17 november wordt in samenwerking met AOC-Oost de week van de Procestechniek en Levensmiddelenindustrie georganiseerd voor vmbo-klassen 3 en 4. Deze week vond in voorgaande jaren plaats in week 6 en 7. 

Bewust is voor de nieuwe tijdsperiode gekozen, omdat leerlingen dan nog geen definitieve keuze gemaakt hebben en door goede bedrijfspresentaties overtuigd kunnen worden van de prachtige carrièrekansen die er mogelijk zijn in de procestechniek en levensmiddelenindustrie. Ook een verschil ten opzichte van de vorige edities is dat er gastlessen door de bedrijven op de scholen verzorgd kunnen worden. Op deze wijze worden de leerlingen optimaal voorbereid op het bedrijfsbezoek en is de exposure groter. Voor meer informatie kun je contact opnemen met mvanzijtveld@rocvantwente.nl. In het voorjaar wordt er voor de leerlingen in leerjaar 1 en 2 in dit zelfde kader een activiteit georganiseerd. Informatie omtrent de exacte data en de locatie volgt te zijner tijd.

 
 
  Gratis lespakket Zorg en Welzijn voor middelbare scholieren
 

Regionale werkgeversorganisaties hebben de handen ineen geslagen en het lespakket ‘Aan JOU hebben we wat’ ontwikkeld voor leerlingen van het vmbo, havo en vwo. Het doel is ze enthousiast te maken voor een loopbaan in Zorg en Welzijn en ze voor te bereiden op een goede beroepskeuze, want de sector Zorg en Welzijn verandert in rap tempo. 

Dit gratis lespakket inspireert en interesseert het komend schooljaar scholieren voor de sector Zorg en Welzijn. Geen saaie lessen, maar digitaal, interactief en fris. Het lespakket is beschikbaar voor alle middelbare scholen in Nederland en kan besteld worden via www.aanjouhebbenwewat.nl. Er zijn twee lespakketten ontwikkeld: vmbo (einde 2e jaar) en havo/vwo (einde 3e jaar).

 
 
  Mogelijk sneller naar het diploma Verkoper niveau 2 in Rijssen
 

ROC van Twente, CSG Reggesteyn en Pius X College hebben de handen ineen geslagen om leerlingen van Reggesteyn en Pius, die interesse in detailhandel hebben en een extra uitdaging aankunnen, sneller naar een mbo-diploma te leiden. Deze nieuwe doorlopende leerroute, ook wel de Rijssense Retail Route genaamd, is speciaal ontwikkeld voor vmbo-leerlingen die extra tijd en energie kunnen en willen steken in hun toekomst. Tijdens het laatste jaar op het vmbo krijgen leerlingen al lesstof aangeboden uit het eerste jaar van de mbo-opleiding Verkoper. Vervolgt de leerling daarna zijn weg op het mbo, dan krijgt hij daar een aangepast lesrooster.

Doorloopt de student de Rijssense Retail Route met succes, dan betekent dit winst van één studiejaar.

Meer weten? Vraag dan informatie op bij:

 
 
  Zomervakantie
 

ROC van Twente kent een eigen vakantieregeling, die kan afwijken van de landelijk geadviseerde schoolvakantie. Wij vinden het belangrijk dat we een goede onderwijsplanning kunnen aanbieden aan studenten en docenten. Door een eigen regeling vast te stellen, zorgen we ervoor dat elk schooljaar 40 of 41 weken duurt. Studenten van ROC van Twente hebben twee weken meivakantie en de zomervakantie start altijd in week 29 van een kalenderjaar.
Onze zomervakantie is volgend jaar van 16 juli 2018 t/m 24 augustus 2018. En wijkt hiermee dus af van de landelijk geadviseerde schoolvakantie voor regio Noord. Wij  vermelden dit tijdens onze voorlichtingen, maar willen jullie vragen om jullie leerlingen hierop te attenderen.

 
 
  Wall of fame: herken je een oud-leerling?
 

ROC van Twente is trots op zijn studenten en heeft daarom sinds kort een eigen Wall of fame.

Op www.rocvantwente.nl/walloffame vind je studenten die een podiumplaats verdienden bij vakwedstrijden. Wie weet herken je een oud-leerling!

 
 
  Uit een interview van het Aansluitingsnetwerk met Intergrip
 
Regio Twente zet zich in voor een hecht netwerk rondom de overstap vo-mbo. Sinds een half jaar wordt regionaal gebruik gemaakt van Intergrips 'Overstap VO-MBO', het 'DDD' en 'Meelopen'. We zitten nog midden in de implementatie, maar de overgang verloopt soepel. Intakers hebben echt wat aan de informatie die wordt overgedragen vanuit het DDD. Ook ouders van leerlingen zijn enthousiast: ze waarderen het dat de informatie zo nauwkeurig wordt overgedragen. Een aandachtspunt blijft de borging van de privacy, wettelijk moet er nu eenmaal aan strenge eisen worden voldaan.

 
 
  Skills The Finals op de ROC-locatie Gieterij in Hengelo
 

WorldSkills Netherlands organiseert samen met ROC van Twente, Deltion College en de Groene Welle, van 15 tot en met 17 maart 2018, de nationale finales van Skills Talents (vmbo) en Skills Heroes (mbo) in de IJsselhallen in Zwolle en onder andere bij onze locatie Gieterij in Hengelo. Bijna 1000 finalisten van het vmbo en mbo uit heel Nederland gaan in 70 verschillende vakrichtingen de strijd met elkaar aan voor de nationale titel “Beste vakmannen en -vrouwen 2018”.

Geef jouw leerlingen de kans om kennis te maken met vakmanschap! Ze kunnen deelnemen aan de vakwedstrijden, maar natuurlijk ook hun klasgenoten aanmoedigen, meedoen met activiteiten of kijken bij vakdemonstraties. Houd de website http://worldskillsnetherlands.nl/ in de gaten, want binnenkort start de inschrijving!

 
 
  STIPT maandagavond open
 

Sinds enkele maanden is het Studie Informatiepunt (STIPT) in de Gieterij in Hengelo iedere maandagavond geopend tot 20.00 uur. Iedereen met vragen over onze opleidingen en cursussen kan daar dan terecht.

In de vakanties is STIPT op de maandagavond gesloten.

 
 
  Studenten in het nieuws
 

 
 
 
 
© 2017 ROC van Twente | Disclaimer | Afmelden | Aanmelden | Doorsturen | Contact