volg ROC van Twente op

19 april 2018

 


Je ontvangt onze digitale 'Decanenflits' omdat je een regelmatige nieuwsvoorziening van ROC van Twente wenst te ontvangen. Je kunt je gegevens zelf controleren en/of wijzigen. Als je de Decanenflits niet meer wenst te ontvangen, kun je je onderin dit bericht afmelden.

in deze Decanenflits:
  Verhuizing opleidingen Bouw gaat NIET door  
  Meerwaarde Open Zaterdag  
  Infoavond 19 juni  
  Nieuw: Juridisch secretaresse  
  Excellentietraject International Management Assistant  
  Life skills staan centraal in het nieuwe collegeleerbedrijf M&Ooi Geregeld!  
  Studenten in het nieuws  
 
  Verhuizing opleidingen Bouw gaat NIET door
 

De verhuizing van opleidingen Bouw vanuit de locatie de Sumpel in Almelo en de Gieterij in Hengelo naar het Techniekhuis Twente in Hengelo gaat helaas NIET door.

Het College van Bestuur van ROC van Twente heeft het besluit van het verplaatsen van de bouwopleidingen naar de Lansinkesweg 30 in Hengelo ingetrokken. De onderhandelingen met de eigenaar van het gebouw hebben niet geleid tot een huurovereenkomst waar beide partijen zich in konden vinden.

ROC van Twente staat nog steeds achter het concept van multidisciplinair samenwerken. In de komende periode gaat ROC van Twente weer in gesprek met de samenwerkingspartners om tot een geschikte oplossing te komen.

Collega’s en studenten die op dit moment werken en studeren aan de Droogdokstraat (Schildersvakopleiding Hengelo) verhuizen per 1 augustus 2018 naar de Gieterij.

 
 
  Meerwaarde Open Zaterdag
 

Op zaterdag 17 maart jl. opende een aantal locaties speciaal de deuren voor leerlingen die nog twijfels hadden om hun definitieve opleidingskeuze te maken voor 1 april.

Ruim 850 leerlingen maakten daar gebruik van, waarvan een groot deel na afloop zelfverzekerd een keuze maakte. Zowel leerlingen als docenten hebben het als erg prettig ervaren één-op-één gesprekken met elkaar te voeren. Hierdoor konden alle vragen van leerlingen beantwoord worden. Een Open Zaterdag met meerwaarde dus!

 
 
  Infoavond 19 juni
 
Voor leerlingen die gezakt of uitgeloot zijn, twijfelen, of nog steeds niet weten welke opleiding het beste bij hen past, organiseert ROC van Twente een extra infoavond op dinsdag 19 juni 2018 van 19.00 tot 21.00 uur op de ROC-locatie aan de Gieterij 200 in Hengelo. Leerlingen kunnen in gesprek met docenten en studenten van opleidingen waarvoor zij zich nog kunnen aanmelden. Ook zijn loopbaanadviseurs aanwezig die leerlingen verder op weg kunnen helpen. Meer informatie>>

 
 
  Nieuw: Juridisch secretaresse
 

Elk jaar krijgen wij de vraag van aspirant-studenten of wij ook de opleiding Juridisch secretaresse aanbieden.

Op die behoefte gaan wij vanaf schooljaar 2018-2019 in door in onze opleiding Secretaresse op niveau 3 en Managementassistent/directiesecretaresse op niveau 4 het vak ‘Juridische basis’ aan te bieden.

Met dit vak worden onze studenten voorbereid op het werken als managementondersteuner op juridische afdelingen van bedrijven en organisaties, bij een notariskantoor of een advocatenkantoor.

 
 
  Excellentietraject International Management Assistant
 

Op de opleiding Managementassistent/directiesecretaresse wordt niet alleen in de les veel aandacht besteed aan taal (Engels en Duits), ook het niveau van examinering ligt bij deze opleiding hoog. 

Toch zijn er altijd studenten voor wie zelfs deze examens geen uitdaging meer zijn. Vanaf het nieuwe schooljaar biedt de opleiding Managementassistent/directiesecretaresse studenten die excelleren in Engels een extra uitdaging aan: het excellentietraject ‘International Management Assistant’. 

Studenten volgen dan niet alleen het keuzedeel ‘Internationaal 2: werken in het buitenland’, maar gaan ook zelf aan de slag bij een internationaal bedrijf tijdens een stage in het buitenland. Omdat een goede voorbereiding het halve werk is, doen studenten het examen Cambridge English. 

Bij het succesvol afronden van dit excellentietraject ontvangen de studenten een verklaring. Een mooie toevoeging op hun CV!

 
 
  Life skills staan centraal in het nieuwe collegeleerbedrijf M&Ooi Geregeld!
 

We lezen het wekelijks in de krant: de arbeidsmarkt verandert! Robots nemen steeds vaker het werk van mensen over. Onze secretariële, financiële en juridische opleidingen zien deze veranderingen op de arbeidsmarkt als kans en starten het komende schooljaar met een collegeleerbedrijf. Want het feit blijft: in softs kills, hospitality en het ontzorgen zit de meerwaarde van mensen ten opzichte van robots!

Lees meer>>

 
 
  Studenten in het nieuws
 

Skills The Finals 2018

Winnaars Hair Award ROC van Twente

1e, 2e en 3e prijzen voor studenten ROC van Twente tijdens Horeca Talentendag

 
 
 
 
© 2018 ROC van Twente | Disclaimer | Afmelden | Aanmelden | Doorsturen | Contact