Krachtige stimulans door actualiteit
Sil op school
Nieuwe ontwikkelingen in 2016
Dinsdag, 01 december 2015

 

Lees in deze nieuwsbrief alles over de ontwikkelingen in 2016: het nieuwe thema, online oefenen met Squla, nieuwe licentieprijzen en presentatiemiddagen.
Krachtige stimulans door actualiteit
Met het huidige thema van Sil op school: Het huis van… sluiten we heel goed aan bij de kleuteractualiteit en nu zelfs bij het Sinterklaasjournaal.
Daar zijn de sleutels van het Pietenhuis en de stoomboot kwijt (hebben wij het ook over), en er wordt (net als bij Sil) ingegaan op de vraag of elk huis een schoorsteen heeft. En als er geen schoorsteen is, of je dan wel je schoen kunt zetten.
Vanaf januari online oefenen met Squla
Bij de eerste vier thema’s in 2016 van Sil op school starten we een pilot met Squla. Bij het thema Sil on Ice (start 4 januari) vindt u dan een link naar Squla met speciaal voor Sil op school gemaakte online oefeningen voor leerlingen. Bij dit eerste thema komt een kleuterquiz met veel plaatjes en gesproken vragen hierover. Vanaf de volgende thema’s wordt dit uitgebreid naar andere spel- en oefenvormen.
Sil op school gaat ‘on tour’
Dat Sil op school een compleet en altijd actueel programma voor kleutergroepen is, weet u als gebruiker al.
Weet u collega’s van andere scholen die toe zijn aan een nieuw kleuterprogramma of een volwaardig vve-programma? Wijs hen dan op onze presentaties van het meest motiverende kleuterprogramma Sil op school op:
  • Dinsdag 9 februari – Amersfoort
  • Donderdag 11 februari – Rotterdam
Meer informatie vindt u hier.
Inschrijven kan via www.cedgroep.nl/silopschoolbijeenkomsten.

Kindvak
Ook treft u Sil op school tijdens de KindVak aan op 28 tot en met 30 januari 2016 in Den Bosch. Inschrijven hiervoor kan via de website van KindVak.

Nieuwe licentieprijzen per 1 januari 2016
Per 1 januari 2016 veranderen de licentieprijzen van Sil op school. Hier leest u er alles over en ziet u ook de vernieuwingen van dit schooljaar.
Vanaf januari rekenen we af op basis van leerlingaantal. Het gaat hier om het totaal aantal leerlingen op uw schoollocatie. Om dit goed te laten verlopen hebben we van u het totale leerlingaantal nodig van uw locatie. Bij de prijsstelling is er rekening mee gehouden dat slechts een beperkt deel van de locatie Sil op school gebruikt.

Na het inloggen verschijnt een pop-up waarbij u het leerlingaantal kunt opgeven. Ook voor proeflicentiehouders verschijnt deze pop-up. Dit kost slechts 1 minuut van uw tijd.
De tariefwijziging gaat voor u in op het moment dat uw licentie wordt verlengd. Indien u een proeflicentie heeft, gaat het in zodra u een betaalde licentie neemt. Ziet u de pop-up niet meer, dan kunt u na het inloggen via ‘mijn gegevens’ zien wat voor leerlingaantal is opgegeven.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op op via silopschoollicentie@cedgroep.nl.
Doelenoverzicht Sil on Ice
Op verzoek van gebruikers voegen we vanaf het komende thema Sil on Ice (vanaf 4 januari) een doelenoverzicht toe. Met het doelenoverzicht kunt u bijhouden welke leerlingen door middel van de activiteiten aan welke verschillende doelen hebben gewerkt. Maandag 7 december staat het nieuwe thema online inclusief het doelenoverzicht. Iets eerder dan normaal i.v.m. de vakantie.

We horen graag of we u hiermee hebben geholpen, uw feedback is zeer waardevol. Mail naar E.Sweeris@cedgroep.nl.
Sil op school in de praktijk
Tijdens een van onze trainingen vertelt een leerkracht:
"Sinds we werken met Sil op school wordt er met meer plezier aan gevarieerde en actuele activiteiten gewerkt en wordt er weer veel meer gespeeld door de kinderen!  Ook de poppen Sil en Lis ‘leven’ echt in de groep". 
Deze nieuwsbrief is verzonden naar silopschool@cedgroep.nl
SOS Kinderdorpen