Volg ROC van Twente op

27 november 2014

 


Geachte mevrouw Anchelon

U ontvangt onze digitale 'Decanenflits' omdat u een regelmatige nieuwsvoorziening vanuit ROC van Twente wenst te ontvangen. U kunt uw gegevens zelf controleren en/of wijzigen. Als u de Decanenflits niet meer wenst te ontvangen, kunt u zich onderin dit bericht afmelden.

In deze Decanenflits:
  Decanendag 2014  
  Voorlichting Johan Cruyff College  
  Peer to peer bij Sport en bewegen Niveau 3 en 4  
  Niveau 3 opleidingen Metaal ook in BOL variant  
  Opleidingen Haarverzorging in Enschede en Almelo  
  Meeloopdagen laboratorium- en procestechniek  
  ROC van Twente organiseert eerste vakwedstrijd voor restauratiemedewerkers  
  Intake opleidingen Sport en bewegen Niveau 3 en 4  
  Onze studenten schitteren  
  Kerstpakkettenklus voor studenten Transport & Logistiek  
  Werk/Sport/Praktijkweken in Fieberbrunn  
  Organisatie kerstdiners Winter Wonderland  
  Studenten in het nieuws  
 
  Decanendag 2014
 

Op donderdag 11 december a.s. organiseren wij weer onze jaarlijkse Decanendag. Om 9.00 uur starten we op onze locatie De Gieterij in Hengelo. Na het plenaire gedeelte hebben we een afwisselend programma voor u samengesteld waarbij contact met de student centraal staat. We sluiten de dag af met een gezamenlijke lunch. Heeft u zich nog niet aangemeld? Het kan nog! Graag via stipt@rocvantwente.nl.  

 
 
  Voorlichting Johan Cruyff College
 
Dinsdag 9 december a.s. van 19.00 tot 20.30 uur organiseert het Johan Cruyff College Enschede (JCC) een voorlichtingsavond voor topsporters die hun sport willen combineren met een mbo-opleiding. De voorlichting vindt plaats op de leslocatie van het JCC in De Grolsch Veste in Enschede. Belangstellenden kunnen zich via rguichelaar@rocvantwente.nl aanmelden voor de voorlichtingsavond.

Lees verder>>

 
 
  Peer to peer bij Sport en bewegen Niveau 3 en 4
 

Bij de opleiding Sport en bewegen (niveau 3 en 4) gaan we dit jaar experimenteren met  ‘peer to peer’ contacten met onze studenten. Via dit contact kunnen vmbo leerlingen die geïnteresseerd zijn in de opleiding Sport en bewegen contact leggen met een ROC Student van de opleiding Sport en bewegen. Het contact loopt via de website www.ptp.logoacademy.nl die speciaal voor deze toepassing is gebouwd. Alle verzoeken om informatie over de opleiding (onder andere sectorwerkstuk en meelopen) gaan vanaf nu via dit peer to peer contact.

Lees verder >>

 
 
  Niveau 3 opleidingen Metaal ook in BOL variant
 

Sinds dit schooljaar zijn verschillende varianten van onze niveau 3 metaalopleidingen ook als BOL opleiding te volgen. Op onze website vindt u meer informatie over deze opleidingen:

 

 
 
  Opleidingen Haarverzorging in Enschede en Almelo
 

De opleidingen Junior kapper (niveau 2), Kapper (niveau 3) en Ondernemend kapper (niveau 4) worden door het ROC van Twente aangeboden op onze locaties aan de Wierdensestraat 65 in Almelo en aan de Wethouder Beversstraat 165 in Enschede. Beide locaties beschikken over moderne praktijklokalen.

Voor de BBL-opleidingen geldt een uitzondering. De BBL-opleidingen voor de eerstejaarsstudenten worden alleen in Almelo aangeboden. Vanaf het tweede leerjaar BBL en/of bij voldoende deelname worden de opleidingen in Enschede gestart.

 
 
  Meeloopdagen laboratorium- en procestechniek
 

Leerlingen die geïnteresseerd zijn in de opleidingen Laboratorium- en Procestechniek kunnen op ieder gewenst tijdstip een dag (of dagdeel) meelopen. Ze kunnen dan een theorie- of practicum les in de richtingen chemie, biologie of procestechniek volgen. Ze zullen dan “gekoppeld” worden aan een eerstejaarsstudent en meedoen met interessante experimenten.
Voor een afspraak kunnen ze mailen naar moldeheuvel@rocvantwente.nl
Meer informatie hierover is ook te vinden in de keuzegids ”KOM”.

 
 
  ROC van Twente organiseert eerste vakwedstrijd voor restauratiemedewerkers
 
Het ROC van Twente en Stichting RIBO organiseren woensdag 10 en donderdag 11 december de állereerste Skills Heroes vakwedstrijd voor restauratiemedewerkers. Het is een vakwedstrijd voor mbo’ers waarbij de studenten dé kans krijgen om hun restauratietalenten te laten zien. Bent u ook benieuwd hoe er een brug geslagen wordt tussen ambachtelijke en industriële productiemethoden? Kom dan langs! De wedstrijd geeft een goede doorkijk naar de toekomstige, flexibele, breed geschoolde restauratievakman.

Lees verder >>

 
 
  Intake opleidingen Sport en bewegen Niveau 3 en 4
 

Bij de opleiding Sport en bewegen Niveau 3 en 4 hoeft bij de intake van komend schooljaar niet meer iedere student deel te nemen aan de fysieke test. Na aanmelding krijgen leerlingen een brief met daarin het verzoek om tijdens een gesprek aan te tonen of zij fysiek geschikt zijn voor de opleiding door middel van een “sportief portfolio”. Na dit gesprek besluit de opleiding of er nog een fysieke test noodzakelijk is.

 
 
  Onze studenten schitteren
 
In onze nieuwe rubriek 'Studenten schitteren' laten we een paar mooie voorbeelden zien van projecten die onze studenten tijdens hun opleidingen doen.

 
 
  Kerstpakkettenklus voor studenten Transport & Logistiek
 

Eerstejaarsstudenten van het Opleidingsdomein Transport, Scheepvaart en Logistiek zijn op dit moment in het diepste geheim koortsachtig bezig met een bijzondere opdracht. Zij pakken de maar liefst 2.300 kerstpakketten in, die in december worden uitgedeeld aan alle medewerkers van het ROC van Twente. De niveau 2-studenten zijn behoorlijk in hun nopjes met deze opdracht. Jeffrey Heerspring en Bryan Sloof lieten weten dat ze dit werk vooral leuk vinden omdat het om het “echie” gaat.

Lees verder >>

 
 
  Werk/Sport/Praktijkweken in Fieberbrunn
 
Studenten van opleidingen Horeca en Facilitair, Sport en Bewegen, Leisure en Hospitality hebben samengewerkt aan een project in Fieberbrunn in Oostenrijk. Studenten van Horeca en Facilitair hebben een hotel gerund waar de overige studenten verbleven voor hun werkweken. Ook van de opleiding Media en Vormgeving waren studenten aanwezig om ‘selfmade’ promo’s te maken. Voor alle studenten was dit een ervaring om nooit te vergeten.

Bekijk hier het resultaat >>

 
 
  Organisatie kerstdiners Winter Wonderland
 

Elk jaar organiseren studenten van de opleiding Fasttrack hospitality manager op vier avonden achtereenvolgens kerstdiners. Dit jaar is het thema Winter Wonderland. Onze studenten zijn verantwoordelijk van begin tot het eind.

Lees verder >>

De opleiding Fasttrack hospitality manager is een tweejarige opleiding op niveau 4 is, toegankelijk voor studenten met minimaal een havo-diploma of een (ander) diploma op mbo niveau 4. Na deze opleiding kan in 3 jaar het Hoger Hotelonderwijs in Leeuwarden gevolgd worden.

Lees verder >>

 
 
  Studenten in het nieuws
 

Studentes zijn gastdames bij Business Meets Twente

ROC-studenten starten met eigen winkel: DIY

Weer minder vroegtijdig schoolverlaters

Studenten helpen banketbakkers bij marsepein productie

Goud voor Jasper Luft

 
 
 
 
© 2014 ROC van Twente | Disclaimer | Afmelden | Aanmelden | Doorsturen | Contact