Aanmelden  
Woensdag 1 februari 2017
Alle vijf doelen van het Energieakkoord binnen bereik
De vijf centrale doelen van het Energieakkoord zijn binnen bereik. Dat concluderen de samenwerkende partijen van de Borgingscommissie Energieakkoord in hun Voortgangsrapportage 2016. Eerder werd hiervoor een extra pakket maatregelen overeengekomen.
Ga naar de Voortgangsrapportage van het Energieakkoord
Twitter Facebook LinkedIn 
Veertiende vergadering Borgingscommissie Energieakkoord
De commissie Borging Energieakkoord is voor de veertiende keer bijeengekomen. In de bijeenkomst werd onder meer gesproken over de Energieagenda, het onderzoek naar groene industrie, en de innovatieve aanpak voor het verduurzamen van de eigen woningvoorraad.
Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn 
Nederlands consortium bouwt windpark Borssele nóg goedkoper
Het tweede windpark Borssele kan naar verwachting met slechts 0,3 miljard euro subsidie worden aangelegd en geëxploiteerd. Er was gerekend op een bedrag van 5 miljard euro. Een consortium van Shell, Van Oord, Eneco en Mitsubishi/DGE gaat het windpark op zee aanleggen. Foto Shutterstock
Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn 
Meer zicht op kwaliteit van banen door Energieakkoord
Projecten uit het Energieakkoord vergroten de omzet van bedrijven in groeiende markten en dat levert structurele werkgelegenheid op in de nieuwe energiesector (zon, wind, biogas, energiebesparing). Dat blijkt uit het onderzoek ‘Energieakkoord: Effecten van de energietransitie op de inzet en kwaliteit van arbeid’ van het Economisch Instituut voor de Bouw, ECN en het CBS. Foto Dirk Hol
Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn 
Kijk realtime mee op energieopwek.nl
Via energieopwek.nl is het mogelijk realtime mee te kijken met de energieproductie in Nederland. Energieopwek.nl werkt vanuit de browser en is ook op een mobiele telefoon te volgen. De gegevens worden de gehele dag aangeleverd en ook terugkijken is een optie. Hoe het werkt? Dat wordt in de video duidelijk.
Ga naar de video over Energieopwek.nl
Twitter Facebook LinkedIn 
Animatie over Energieakkoord voor duurzame groei
In deze animitie over het Energieakkoord is te zien hoe het akkoord tot stand is gekomen, wat de vijf doelen zijn en hoe de vele deelnemers aan het gemeenschappelijk resultaat werken.
Ga naar de animatie over het Energieakkoord