Volg ROC van Twente op

27 november 2015

 


Geachte Lezer,

U ontvangt onze digitale 'Decanenflits' omdat u een regelmatige nieuwsvoorziening vanuit ROC van Twente wenst te ontvangen. U kunt uw gegevens zelf controleren en/of wijzigen. Als u de Decanenflits niet meer wenst te ontvangen, kunt u zich onderin dit bericht afmelden.

In deze Decanenflits:
  Gastles Middenkaderfunctionaris infra  
  Nauwere samenwerking opleidingen Artiest en Podium- en evenemententechniek  
  Hoe bevalt het opleidingsdomein?  
  Weer instroom mogelijk bij Handhaver toezicht en veiligheid  
  Havistentraject 2016  
  OVM formulier  
  Open Dagen 25, 26, 27 en 28 januari 2016  
  Nieuwsflits  
  Studenten in het nieuws  
  Kerstvakantie  
 
  Gastles Middenkaderfunctionaris infra
 

Om onze opleiding bij u en uw leerlingen meer bekendheid te geven, verzorgen wij graag bij u een gastles. Deze gastles wordt verzorgd door mensen uit het bedrijfsleven (Gemeente, Ingenieursbureau, Aannemer).

De gastles bestaat uit een introductie, het tonen van een film over Infratechniek, het behandelen van een Infra technisch probleem en een evaluatie. De leerlingen gaan zelf aan de slag met een rotonde waarbij ze vijf opdrachten moeten uitwerken.

Lees verder >>

 
 
  Nauwere samenwerking opleidingen Artiest en Podium- en evenemententechniek
 

Om de studenten met elkaars wereld kennis te laten maken, starten de opleidingen Artiest en Podium- en evenemententechniek op niveau 4 vanaf augustus met een gemeenschappelijke periode van 10 weken. Daarbij wordt kennis gemaakt met aspecten uit elkaars beroepenveld. Gedurende de rest van de studie zal een deel van de vakken gezamenlijk worden aangeboden en krijgt elke student verdieping in de vakken die nodig is voor de studie van zijn/haar keuze. Vanaf het begin van de opleidingen zullen de studenten samenwerken in projecten, op een manier zoals dat ook in het werkveld gebeurt. Leren samenwerken is daarbij belangrijk. De rolverdeling is een afspiegeling van de werkzaamheden die in de dagelijkse praktijk worden toegepast. Ook studenten van niveau 3 (podiumtechnicus) krijgen daarin hun  eigen rol.

Lees verder >>

 
 
  Hoe bevalt het opleidingsdomein?
 

Jongeren die een vak willen leren in de Transport & Logistiek, maar nog niet precies weten welke, kunnen bij ROC van Twente kiezen voor het opleidingsdomein Transport, Scheepvaart en Logistiek (BOL, niveau 2). Het opleidingsdomein Transport, Scheepvaart en Logistiek is een brede basisopleiding van één jaar. Hierin maken de studiezoekers alvast kennis met een aantal onderdelen van verwante opleidingen. 

Benieuwd naar hoe studenten en docenten het opleidingsdomein ervaren?

Hier kunt u meer lezen>>

 
 
  Weer instroom mogelijk bij Handhaver toezicht en veiligheid
 
Met ingang van het schooljaar 2016-2017 kunnen uw leerlingen zich weer aanmelden voor de opleiding Handhaver toezicht en veiligheid. Het afgelopen jaar was dit in verband met het feit dat er te weinig stage-/werkplekken waren voor deze opleiding niet mogelijk.

Om het beroep van Handhaver toezicht en veiligheid uit te kunnen voeren, worden studenten bij ons opgeleid tot buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA). BOA’s worden door o.a. gemeenten, Staatsbosbeheer of de politie ingezet om de veiligheid te handhaven. Een BOA speelt een belangrijke rol op gebied van veiligheid in de maatschappij. Tijdens de opleiding is er een goede afwisseling tussen theorie en praktijk. Studenten gaan ongeveer 20 weken van de opleiding op stage bij verschillende gemeenten/instanties en zijn aanwezig tijdens (sport) evenementen om daar toezicht te houden.

Meer informatie over deze opleiding vindt u in onze opleidingenzoeker>>

 
 
  Havistentraject 2016
 

Na een succesvolle pilot in 2014, is in januari 2015 een volle groep gestart met het Havistentraject bij ROC van Twente in de Gieterij in Hengelo. Het Havistentraject is ontwikkeld voor havisten die wegens uiteenlopende redenen moeten/willen stoppen met de havo. Voorwaarde voor deelname is het overgangsbewijs van drie naar vier havo. Ook kunnen havisten uit klas vijf hieraan deelnemen.

Lees verder >>

 
 
  OVM formulier
 

Vanaf 1 december a.s. kan er weer gestart worden met het invullen van de OVM’s (overdrachtsformulier vmbo-mbo) voor de vmbo-leerlingen die zich aan melden voor een vervolgopleiding bij ROC van Twente of  AOC Oost. U kunt het OVM vinden op de site van het Twents Aansluitingsnetwerk: www.aansluitingsnetwerk.nl.  

De belangrijkste wijziging ten opzichte van vorig jaar is het verplicht aangeven van een tweede keus bij een aanmelding voor een opleiding die een instroombeperking kent.

Zoals bekend moeten op 1 maart alle OVM’s ingevuld zijn.

Lees verder >>

 
 
  Open Dagen 25, 26, 27 en 28 januari 2016
 

De Open Dagen komen er weer aan! Voor veel vmbo-leerlingen hét moment om hun definitieve opleidingskeuze te maken. En natuurlijk om hun ouders/verzorgers/familie te laten zien wat hun vervolgopleiding inhoudt.

  • Locaties Enschede:         maandag 25 januari van 15.00 tot 21.00 uur

  • Locaties Hengelo:           dinsdag 26 januari van 15.00 tot 21.00 uur

  • Locaties Almelo:             woensdag 27 januari van 15.00 tot 21.00 uur

  • Locatie Vroomshoop:      woensdag 27 januari van 15.00 tot 21.00 uur

  • Locaties Rijssen:             donderdag 28 januari van 15.00 tot 21.00 uur

Alle informatie over de Open Dagen vindt u op www.rocvantwente.nl/opendagen.

Posters en flyers
U heeft inmiddels posters en flyers ontvangen om de Open Dagen goed onder de aandacht te brengen bij uw leerlingen. Wilt u deze bijbestellen? Neem dan contact op met STIPT: 074 852 5555 of stipt@rocvantwente.nl.

Goed om te weten!
Niet elke opleiding wordt op elke locatie aangeboden. Ook verhuizen opleidingen soms naar een andere locatie. Attendeer uw leerlingen er daarom op vooraf goed te controleren op welke locatie(s) de opleidingen zitten die ze willen bezoeken. Dat kan het heel gemakkelijk via de Mbo-opleidingenzoeker: www.rocvantwente.nl/opleidingenzoeker.

 
 
  Nieuwsflits
 
  • STIPT Enschede is verhuisd van de Piet Heinstraat 4-6 naar de Wethouder Beversstraat 165 in Enschede. Openingstijden zijn dinsdag en donderdag van 13.00 - 16.30 uur.
  • MBO College voor Loopbaanontwikkeling & Participatie is de nieuwe naam voor het MBO College voor Oriëntatie & Ontwikkeling (o.a. Entreeopleiding), het College voor Educatie en het Loopbaancentrum. Sinds mei dit jaar vormen deze onderdelen samen één MBO College. Het Loopbaancentrum blijft wel zijn naam behouden, maar maakt wel onderdeel uit van dit nieuwe college.

 
 
  Studenten in het nieuws
 

 
 
  Kerstvakantie
 
Dit is de laatste Decanenflits van 2015. Tot ziens op de Decanendag op donderdag 10 december 2015. Via deze weg wensen wij u alvast een gezellige kerstvakantie en een enerverend 2016 toe!!

 
 
 
 
© 2015 ROC van Twente | Disclaimer | Afmelden | Aanmelden | Doorsturen | Contact