Volg ROC van Twente op

02 oktober 2014

 


Geachte mevrouw Anchelon

U ontvangt onze digitale 'Decanenflits' omdat u een regelmatige nieuwsvoorziening vanuit ROC van Twente wenst te ontvangen. U kunt uw gegevens zelf controleren en/of wijzigen. Als u de Decanenflits niet meer wenst te ontvangen, kunt u zich onderin dit bericht afmelden.

In deze Decanenflits:
  Opleidingsinformatie schooljaar 2015-2016 beschikbaar  
  Bijsluiter live!  
  Magazine ‘KIES!’ en boekje ‘KOM!’ in een nieuw jasje  
  Alvast voor uw agenda: Decanendag 2014  
  Onze studenten zijn 'Selfmade'  
  Opleiding Veiligheid en Vakmanschap  
  Herinrichting MBO College voor Management & Organisatie  
  Wijzigingen opleidingen Voertuigentechniek en Schadeherstel  
  Meeloopdagen laboratorium- en procestechniek  
  Studenten in het nieuws  
 
  Opleidingsinformatie schooljaar 2015-2016 beschikbaar
 

Sinds 1 oktober staan de bol- en bbl-opleidingen voor het schooljaar 2015-2016 op onze ROC-website, mét de interactieve opleidingsinformatie en downloadbare printversies van deze informatie. Ook ontvangt u deze week de geactualiseerde beroepenbrochures. Met dit voorlichtingsmateriaal kunt u uw leerlingen helpen bij het maken van de juiste opleidingskeuze.

Hebt u na deze week geen beroepenbrochures ontvangen of wilt u ze bijbestellen? Neem dan contact op met STIPT.

Bekijk hier de opleidingen op onze website >>

 
 
  Bijsluiter live!
 
In de vorige Decanenflits kon u al lezen over onze nieuwe Studiebijsluiters. Vanaf 1 september staat op onze website bij elke BOL-opleiding een studiebijsluiter onder de noemer ‘Studie in Cijfers’. De bijsluiter wordt ingevoerd om toekomstige studenten transparant voor te lichten over onder andere arbeidsmarktperspectieven.

Lees verder >>

 
 
  Magazine ‘KIES!’ en boekje ‘KOM!’ in een nieuw jasje
 

Volgende week worden het magazine ‘KIES!’ en het boekje ‘KOM’ (voorheen LOB-boekje) verspreid. De afgelopen weken is er hard gewerkt aan een nieuwe lay-out. In het magazine ‘KIES’ staan alle mbo-opleidingen (in Twente) op een rijtje. Dit is dus een gezamenlijke uitgave van het ROC van Twente, AOC Oost en het Aansluitingsnetwerk. Laatstgenoemde informeert de vo-leerlingen over ‘een dagje meelopen bij het mbo’ middels het boekje ‘KOM!’. We zijn heel benieuwd wat u ervan vindt.
Geen exemplaren van KIES! besteld? Neem contact op met Anita Gerrits (angerrits@rocvantwente.nl).

 
 
  Alvast voor uw agenda: Decanendag 2014
 

Ook in 2014 organiseren we weer een Decanendag bij het ROC van Twente. De datum is donderdag 11 december a.s.
Om 9.00 uur starten we op onze locatie De Gieterij in Hengelo. Meer informatie over de inhoud van het programma volgt. 

 
 
  Onze studenten zijn 'Selfmade'
 
ROC van Twente startte eerder dit jaar met ‘Selfmade-acties’, waarin de ROC-studenten laten zien wat ze allemaal in huis hebben. Op het ROC van Twente leren zij een echt beroep en krijgen ze ruimte om zichzelf te ontwikkelen: onder andere in projecten samen met andere studenten. Maar ook in lessen met de docent of tijdens stages. Door aan de slag te gaan met ‘echte’ projecten ervaren de studenten hoe het voelt om straks echt aan het werk te zijn. Dit doen ze onder de noemer Selfmade. Op www.rocvantwente.nl/selfmade ziet u alle selfmade acties van onze studenten (en misschien wel uw oud-leerlingen) voorbij komen.

 
 
  Opleiding Veiligheid en Vakmanschap
 
De opleiding VeVa (Veiligheid en Vakmanschap) biedt vmbo-leerlingen de mogelijkheid om een vooropleiding te volgen voor een mogelijke loopbaan bij defensie. Er bestaat een niveau 2 en niveau 3 variant voor de opleiding VeVa GROP (aankomend medewerker grondoptreden) waarbij de student drie weken op school is en vervolgens een week in een kazerne of basis om het geleerde daar toe te passen.

Lees verder >>

 
 
  Herinrichting MBO College voor Management & Organisatie
 

Het MBO College voor Management & Organisatie (met economische en administratieve opleidingen) wordt dit schooljaar opnieuw ingericht. Op dit moment worden dezelfde opleidingen aangeboden in Almelo, Hengelo en Enschede. Sommige opleidingen zijn door de spreiding te klein om goed te kunnen organiseren. Door het college anders in te delen, worden de opleidingen beter op elkaar afgestemd en wordt de kwaliteit van de opleiding vergroot.

Lees verder>>

 
 
  Wijzigingen opleidingen Voertuigentechniek en Schadeherstel
 

Met ingang van 1 augustus 2014 bieden wij o.a. de opleiding Werkplaatsmanager motorvoertuigentechniek (BOL, niveau 4) niet meer aan. Om de vakmensen van de toekomst op te kunnen leiden voor de Mobiliteitsbranche, kijken we op dit moment al 5 tot 10 jaar vooruit.

Lees verder >>

 
 
  Meeloopdagen laboratorium- en procestechniek
 
Leerlingen die geïnteresseerd zijn in de opleidingen Laboratorium- en procestechniek kunnen op ieder gewenst tijdstip een dag (of dagdeel) meelopen. Ze kunnen dan een theorie- of practicum les in de richtingen chemie, biologie of procestechniek volgen. Leerlingen worden “gekoppeld” aan een eerstejaarsstudent en kunnen meedoen met interessante experimenten.
Voor een afspraak kunt u of uw leerling contact opnemen met Wilma Timmerije, e-mail: wtimmerije@rocvantwente.nl

 
 
  Studenten in het nieuws
 

Bouwgilde officieel geopend

Studenten trainen voor EuroSkills

ROC van Twente ontvangt subsidie voor techniekonderwijs

ROC docente in de running voor 'Docent van het jaar'

 

 

 

 

 
 
 
 
© 2014 ROC van Twente | Disclaimer | Afmelden | Aanmelden | Doorsturen | Contact