Volg ROC van Twente op

08 maart 2016

 


Geachte mevrouw van de Riet,

U ontvangt onze digitale 'Decanenflits' omdat u een regelmatige nieuwsvoorziening vanuit ROC van Twente wenst te ontvangen. U kunt uw gegevens zelf controleren en/of wijzigen. Als u de Decanenflits niet meer wenst te ontvangen, kunt u zich onderin dit bericht afmelden.

In deze Decanenflits:
  Keuzegids Mbo 2016 selecteert Topopleidingen ROC van Twente  
  Nieuwe opleiding voor toekomstige treinmachinisten  
  Nieuwe opleiding Sociaal werk  
  Nieuwe opleiding Intercedent  
  Gemeenschappelijk half jaar met Commerciële opleidingen Almelo  
  Gebruik van 3D printers Bouw en Infra opleidingen  
  WhatsApp en STIPT  
  Studenten in het nieuws  
 
  Keuzegids Mbo 2016 selecteert Topopleidingen ROC van Twente
 

Afgelopen december verscheen de Keuzegids Mbo 2016. De resultaten in deze gids berusten op onderwijsstatistieken uit 2015 en op resultaten van de JOB-Monitor (tevredenheid studenten) uit 2014. ROC van Twente staat op de 18e positie (van 43) in de algemene ranking.

Topopleidingen
De vakgebieden Laboratoriumtechniek, Onderwijsassistent, Hout en Meubilering, Ambachtelijke Techniek (Ontwerpend meubelmaker), Procestechniek en Installatie- en servicetechniek kregen met 75 punten of hoger net als vorig jaar het predicaat Topopleiding. Twee nieuwe vakgebieden met topopleidingen zijn Logistiek en Weg- en railtransport. Ook die mogen het Keuzegids Kwaliteitszegel gaan gebruiken.

Bekijkt hier de lijst met alle topopleidingen >>

 
 
  Nieuwe opleiding voor toekomstige treinmachinisten
 

Vanaf komend schooljaar start ROC van Twente met de nieuwe mbo-opleiding Machinist railvervoer (BOL, niveau 3). Samen met de NS leiden we vanaf augustus 2016 nieuwe treinmachinisten op vanuit onze leslocatie De Sumpel in Almelo. Het is de bedoeling om te starten met een groep van 25 studenten, die gegarandeerd op stage mogen bij de NS. Naast Amsterdam en Rotterdam is Almelo de derde plek in Nederland waar machinisten op mbo-niveau worden opgeleid.  

Let op: donderdag 31 maart a.s. is er een speciale voorlichtingsbijeenkomst voor deze opleiding op De Sumpel. De NS en ons team Personenvervoer staan van 15.00 tot 21.00 uur klaar om studiezoekers en belangstellenden uitgebreid te informeren over deze opleiding.  

Lees meer>>

 
 
  Nieuwe opleiding Sociaal werk
 

Heeft u leerlingen die graag iets willen betekenen voor andere mensen? En tegelijkertijd ondernemend zijn, goed kunnen organiseren en zich in een ander kunnen inleven?
Dan is de nieuwe opleiding Sociaal werk BOL/4 (locatie Wierdensestraat Almelo) absoluut een optie!

De opleiding Sociaal werk, die start in augustus 2016, heeft na het eerste gemeenschappelijke jaar twee uitstroomkwalificaties: Sociaal maatschappelijk dienstverlener en Sociaal cultureel werker.

Lees meer >>

 
 
  Nieuwe opleiding Intercedent
 

Met ingang van het schooljaar 2016-2017 bieden wij de nieuwe opleiding Intercedent op de locatie Wierdensestraat in Almelo aan. Dit is een driejarige BOL-opleiding op niveau 4, die in samenwerking met de uitzendbranche is opgezet. De opleiding Intercedent is bedoeld voor leerlingen die commercieel, dienstverlenend, oplossingsgericht en representatief zijn. Leerlingen krijgen, naast de generieke vakken les in sales, werken in de uitzendbranche, communicatie, marketing en arbeidsrecht. De stof wordt klassikaal maar ook via projecten en simulaties aangeboden. Gedurende de opleiding gaan de leerlingen 2 keer een half jaar op stage.

Korte omschrijving van het beroep
Een intercedent adviseert en begeleidt werkzoekenden en werkgevers bij het vervullen van vacatures. Hij selecteert uitzendkrachten aan de hand van het intakegesprek en het cv. Indien er geen geschikte vacature voorhanden is, onderneemt hij commerciële activiteiten richting een bestaande relatie of nieuwe bedrijven. Daarnaast verzorgt de intercedent de gehele administratie rondom het uitzendproces. Een intercedent kan werkzaam zijn bij een uitzendbureau, detacheringbureau of werving- en selectiebureau.

 
 
  Gemeenschappelijk half jaar met Commerciële opleidingen Almelo
 
Met ingang van het nieuwe schooljaar start het team Commerciële, Internationale en Bancaire opleidingen van ROC van Twente in Almelo met een gemeenschappelijk halfjaar voor de opleidingen Marketing, Communicatie en Evenementen, Junior-accountmanager en Commercieel medewerker. Het opleidingsprogramma is voor deze drie opleidingen gedurende het eerste half jaar identiek. De leerling onderzoekt dan welke opleiding het beste bij hem past en maakt daarna een keuze uit één van deze drie opleidingen. Dit doen we aan de hand van een oriëntatieproject waarin o.a. enkele bedrijfsbezoeken en gastcolleges opgenomen zijn. Op deze manier krijgen de toekomstige leerlingen meer tijd om een weloverwogen keuze te maken. Leerlingen kunnen zich gewoon aanmelden voor de opleiding van hun eerste keuze.

 
 
  Gebruik van 3D printers Bouw en Infra opleidingen
 

Vanaf dit schooljaar kunnen onze studenten van de opleidingen Middenkader bouw en infra werken met 3D printers. Onze studenten kunnen nu hun eigen ontwerpen visualiseren met behulp van de 3D printer. Vervolgens kunnen ze in projectgroepen analyseren of het proces van ontwerp tot bouw goed is verlopen. Onze opleiding Middenkader bouw en infra (BOL4) wordt gegeven in Hengelo en Rijssen.

Gebruik kunnen maken van 3D printen wordt door organisaties in de bouwbranche gezien als een kans. Het eindresultaat kan makkelijker gevisualiseerd worden richting de klant en de uiteindelijke gebruiker. Tijdens de studie kennismaken met deze werkwijze wordt door het bedrijfsleven gezien als toegevoegde waarde.

 
 
  WhatsApp en STIPT
 

Het is zover: ook STIPT is te bereiken via WhatsApp. Snel, eenvoudig, laagdrempelig en persoonlijk. Voor leerlingen en decanen. Door het telefoonnummer
06 – 290 07 991 toe te voegen aan contactpersonen, naar WhatsApp te gaan en een nieuwe chat met ons te starten, kan een vraag aan STIPT gesteld worden. Op maandag t/m vrijdag tussen 09.00 tot 16.30 uur zijn we bereikbaar en geven we zo spoedig mogelijk een antwoord. WhatsApp-berichtjes in het weekend worden op maandag beantwoord. Dit mobiele nummer is speciaal voor WhatsApp. Dus niet om te bellen of voor het sturen van een sms. Goed om te weten: niemand ziet het nummer van de WhatsApper behalve STIPT.

 

 
 
  Studenten in het nieuws
 

 
 
 
 
© 2016 ROC van Twente | Disclaimer | Afmelden | Aanmelden | Doorsturen | Contact