Volg ROC van Twente op

02 oktober 2015

 


Geachte Lezer,

U ontvangt onze digitale 'Decanenflits' omdat u een regelmatige nieuwsvoorziening vanuit ROC van Twente wenst te ontvangen. U kunt uw gegevens zelf controleren en/of wijzigen. Als u de Decanenflits niet meer wenst te ontvangen, kunt u zich onderin dit bericht afmelden.

In deze Decanenflits:
  Nieuwe webpagina voor decanen  
  Nieuwe opleiding Gamedeveloper  
  Nieuwe webstie voor het VAVO Lyceum van Twente  
  STIPT aanwezig op de onderwijsbeurs in Zwolle  
  Beroepenbrochures schoojaar 2016-2017  
  Nieuwe Opleidingenzoeker mbo-opleidingen cursusjaar 2016-2017  
  Kies! 2016-2017  
  KOM 2016-2017  
  Peer to peer Sport en bewegen  
  Studenten in het nieuws  
 
  Nieuwe webpagina voor decanen
 

Wij hebben een pagina op onze website gemaakt als platform waarop alle relevante informatie voor decanen overzichtelijk bij elkaar staat. Hierbij moet u denken aan onderwerpen als:

 • doorstroommogelijkheden binnen het mbo
 • entreeopleiding
 • extra informatie over opleidingen
 • intake
 • instroombeperking
 • keuzedelen
 • meeloopdagen
 • open dagen
 • ontwikkelingen in het mbo
 • nieuwe opleidingen
 • toelatingseisen
 • voorlichtingsbijeenkomsten en open dagen
 • wijzigingen (locaties, opleidingen, etc.

Op deze pagina staat nu ook het archief van de Decanenflits vanaf oktober 2014. www.rocvantwente.nl/decanen

 
 
  Nieuwe opleiding Gamedeveloper
 

Het mbo-college voor Vormgeving, Mode & Media van ROC van Twente start in schooljaar 2016-2017 met de vierjarige opleiding Gamedeveloper. 

Een Gamedeveloper werkt bij een bedrijf dat games bedenkt en ontwikkelt voor de entertainment- of de simulatiemarkt. Niet alleen spellen; de gamewereld is veel breder. Met behulp van games leren piloten vliegen en leren kinderen rekenen. En wat dacht u van de spelletjes op internet, social media, smartphones en tablets?

Lees verder >

 
 
  Nieuwe webstie voor het VAVO Lyceum van Twente
 

Sinds kort staat de compleet nieuwe website van het VAVO Lyceum van Twente, onderdeel van ROC van Twente, online. De VAVO-opleidingen bieden aan (jong) volwassenen de mogelijkheid om een vmbo-tl-, havo- of vwo-diploma, of certificaten te behalen. 

De nieuwe website bevat alle informatie over de VAVO-opleidingen. Uw leerlingen kunnen bijvoorbeeld zien wanneer ze toelaatbaar zijn, welke kosten er verbonden zijn aan een opleiding of certificaat en contact opnemen. Vanzelfsprekend is direct aanmelden ook mogelijk.   

Een website is natuurlijk nooit ‘af’. Er blijven aanvullingen en aanpassingen op de site plaatsvinden. Heeft u suggesties die de site kunnen verbeteren, of ziet u onjuistheden op de site, laat ons dat dan weten op het e-mailadres: vavo@rocvantwente.nl.

 
 
  STIPT aanwezig op de onderwijsbeurs in Zwolle
 

Op woensdag 4 en donderdag 5 november vindt in de IJsselhallen in Zwolle de ‘Onderwijsbeurs Noordoost 2015’ plaats. ROC van Twente is dit jaar één van de deelnemende scholen en de medewerkers van STIPT zullen op de beurs aanwezig zijn. Wij presenteren ons naast alle andere mbo-, hbo- en wo- instellingen.

De beurs is beide dagen open van 14.00 – 21.00 uur. Entree en parkeren is (na registratie) gratis. U kunt zich ook registreren om met een klas te komen. Voor meer informatie en aanmelden kijk op http://www.onderwijsbeurs.nl/

 
 
  Beroepenbrochures schoojaar 2016-2017
 

Deze week ontvangt u de geactualiseerde beroepenbrochures. Elke brochure geeft een aantal realistische beroepsbeelden per beroepsrichting weer. Met dit voorlichtingsmateriaal kunt u uw leerlingen helpen bij het maken van de juiste opleidingskeuze.

Hebt u na deze week geen beroepenbrochures ontvangen of wilt u ze bijbestellen? Neem dan contact op met STIPT.

 
 
  Nieuwe Opleidingenzoeker mbo-opleidingen cursusjaar 2016-2017
 

De huidige website van het ROC is alweer drie jaar in de lucht en gezien de snelheid waarmee het internet zich (technisch) ontwikkelt is het tijd voor een nieuwe site. Er is gekozen voor een geleidelijke overgang en daarom is er nu eerst gewerkt aan de bouw van een nieuwe Opleidingenzoeker voor de mbo-opleidingen 2016-2017: www.rocvantwente.nl/opleidingenzoeker.  De informatie in de studiebijsluiter ‘Studie in Cijfers’ is ook vernieuwd en zal binnenkort in deze opleidingenzoeker zichtbaar zijn.

Lees verder >

 
 
  Kies! 2016-2017
 

De Kies! 2016-2017 komt deze maand uit. Wij hebben de indeling aan gepast. Deze is geïnspireerd op de nieuwe vmbo profielen. Ons doel is om de opleidingen die wij aanbieden zo logisch mogelijk in te delen, zodat uw leerlingen deze makkelijk terug kan vinden.

Voor de zomervakantie hebben wij u gevraagd om uw bestelling door te geven. Heeft u dit nog niet gedaan, dan kan dat nog bij Anita Gerrits (agerrits@rocvantwente.nl).

 
 
  KOM 2016-2017
 

Medio oktober wordt het boekje ‘KOM’ verspreid. KOM is een gezamenlijke uitgave van ROC van Twente, AOC Oost en het Aansluitingsnetwerk.

In dit boekje staat per beroepsrichting (thema) een overzicht van alle ‘meeloopactiviteiten op het mbo’ waarvoor de vo-leerlingen zich kunnen aanmelden. Stimuleer uw leerlingen om mee te lopen en vragen te stellen aan de mbo-docenten en hun (toekomstige) medestudenten. Zo komen ze meer te weten over de inhoud van de opleiding. Dan kunnen zij met eigen ogen zien of de opleiding is wat zij ervan verwachten en wat studeren in het mbo inhoudt. Zorgt u ervoor dat uw leerlingen deze gids samen met hun ouder(s) en/of mentor bekijken, zich aanmelden voor een ‘meeloopactiviteit’ en komen kijken? Bedankt!

 
 
  Peer to peer Sport en bewegen
 

In de zomervakantie is de website peer to peer van Sport en bewegen gecrasht. Het is inmiddels gebleken dat de website onherstelbaar beschadigd is. Er wordt gewerkt aan een nieuwe website. Tot die tijd kunnen uw leerlingen rechtstreeks per mail contact opnemen met de opleiding Sport en bewegen voor aanvragen van peer to peer activiteiten (bv sectorwerkstuk, meeloopdag, etc). Dat kan vanaf maandag 26 oktober via ptpsportenbewegen@rocvantwente.nl. Excuses voor het ongemak.

 
 
  Studenten in het nieuws
 

 
 
 
 
© 2015 ROC van Twente | Disclaimer | Afmelden | Aanmelden | Doorsturen | Contact