volg ROC van Twente op

06 oktober 2016

 


Geachte Lezer,

U ontvangt onze digitale 'Decanenflits' omdat u een regelmatige nieuwsvoorziening vanuit ROC van Twente wenst te ontvangen. U kunt uw gegevens zelf controleren en/of wijzigen. Als u de Decanenflits niet meer wenst te ontvangen, kunt u zich onderin dit bericht afmelden.

in deze Decanenflits:
  nieuwe brochurelijn voor schooljaar 2017-2018  
  stap voor stap naar een nieuw rocvantwente.nl  
  Kies! 2017-2018  
  nieuwe tweetalige opleiding: Manager/ondernemer horeca  
  succesvolle start opleiding Machinist railvervoer  
  STIPT aanwezig op de onderwijsbeurs in Zwolle  
  studentenreisproduct (OV-jaarkaart) voor mbo-studenten onder de 18 jaar  
  studenten in het nieuws  
 
  nieuwe brochurelijn voor schooljaar 2017-2018
 

Onze brochures zijn in een nieuw jasje gestoken, uiteraard aangepast aan onze nieuwe huisstijl. Van 23 beroepenbrochures gaan we naar 8 brochures met daarin specifieke informatie per opleiding. Binnenkort ontvangt u onze brochures met de bijbehorende cassette. Tenzij u anders aangegeven heeft, ontvangt u ook een nieuwe display. Hiermee kunt u overzichtelijk alle brochures aan uw leerlingen tonen. 

Met dit voorlichtingsmateriaal kunt u uw leerlingen helpen bij het maken van de juiste opleidingskeuze.

Heeft u voor de herfstvakantie geen brochures ontvangen of wilt u ze bijbestellen? Dat kan via www.rocvantwente.nl/decanen of neem contact op met STIPT.

 
 
  stap voor stap naar een nieuw rocvantwente.nl
 
Na hard werken staat onze vernieuwde website online. We zijn best trots op het resultaat. Want geef toe, onze nieuwe website mag er zijn!  

De nieuwe website is overzichtelijker geworden doordat u niet eindeloos hoeft te klikken om informatie te vinden. Elke pagina kent enkel en alleen de meest relevante informatie. Uw leerlingen kunnen nu nog beter de opleiding vinden die bij hen past. 'Vind jouw mbo-opleiding' helpt de scholier in een paar simpele stappen de juiste opleiding te vinden. En dat is niet alles. Informatie is nu altijd binnen handbereik door de nieuwe zoekfunctionaliteit. Ook is de website op alle schermen (mobiel, tablet en desktop) beschikbaar. 

Dit is pas de eerste fase! De website wordt stap voor stap omgezet naar een nieuwe versie in een nieuwe stijl. We verwachten dat halverwege 2017 de nieuwe stijl op de hele website is te zien. Tot die tijd worden de oude en nieuwe vormgeving naast elkaar gebruikt. Misschien een beetje verwarrend. Maar we zetten zo snel mogelijk de puntjes op de i.

 
 
  Kies! 2017-2018
 

De Kies! 2017-2018 komt deze maand uit. Wij hebben de indeling aan gepast. Deze is geïnspireerd op de nieuwe vmbo profielen. Ons doel is om de opleidingen die wij aanbieden zo logisch mogelijk in te delen, zodat uw leerlingen deze makkelijk terug kan vinden.

Voor de zomervakantie hebben wij u gevraagd om uw bestelling door te geven. Heeft u dit nog niet gedaan, dan kan dat nog bij Anita Gerrits (angerrits@rocvantwente.nl).

 
 
  nieuwe tweetalige opleiding: Manager/ondernemer horeca
 
Volgend schooljaar gaat de eerste tweetalige opleiding binnen ROC van Twente van start waarbij de voertaal grotendeels Engels is. Het gaat om de opleiding Manager/ondernemer horeca die als excellentietraject wordt aangeboden en gericht is op het internationale hotelwezen. In deze opleiding wordt er veel aandacht besteed aan een carrière in het buitenland. Vmbo-leerlingen die bovengemiddeld presteren en bovendien al goed zijn in Engels kunnen met deze opleiding zichzelf uitdagen het beste uit zichzelf te halen. De opleiding kan in drie jaar afgerond worden. 

Lees hier meer over deze nieuwe opleiding!

 
 
  succesvolle start opleiding Machinist railvervoer
 
Dit jaar zijn we van start gegaan met de nieuwe opleiding Machinist railvervoer. Deze tweejarige opleiding wordt op onze locatie aan de Sumpel in Almelo aangeboden in de BOL (niveau 3). Voor de praktijkcomponent gaan de studenten wekelijks naar de opleidingslocatie van de NS in Zwolle.

Studenten worden niet zomaar toegelaten voor deze opleiding. Voor de start van de opleiding, testen we eerst of aangemelde kandidaten geschikt zijn voor machinist railvervoer. Kandidaten die door de intake komen ondergaan ook een psychologisch en medisch onderzoek. Een indicatie van de zwaarte van deze selectie is het feit dat van de ongeveer 100 aanmeldingen er nu 18 studenten zijn geplaatst.

Lees meer>>

 
 
  STIPT aanwezig op de onderwijsbeurs in Zwolle
 
Op woensdag 9 en donderdag 10 november vindt in de IJsselhallen in Zwolle de ‘Onderwijsbeurs Noordoost 2016’ plaats. ROC van Twente is dit jaar wederom één van de deelnemende scholen en de medewerkers van STIPT zullen op de beurs aanwezig zijn. Wij presenteren ons naast alle andere mbo-, hbo- en wo- instellingen.

De beurs is beide dagen open van 14.00 – 21.00 uur. Entree en parkeren is (na registratie) gratis. U kunt zich ook registreren om met een klas te komen. Voor meer informatie en aanmelden kijk op www.onderwijsbeurs.nl.

 
 
  studentenreisproduct (OV-jaarkaart) voor mbo-studenten onder de 18 jaar
 

Vanaf 1 januari 2017 kunnen studenten die jonger zijn dan 18 jaar en een mbo-opleiding in de BOL volgen een studentenreisproduct (OV-jaarkaart) krijgen. Hiermee kunnen zij gratis of met korting reizen met het openbaar vervoer. De studenten moeten het studentenreisproduct aanvragen via 'Mijn DUO', met eigen DigiD. Aanvragen kan via DUO.nl.

Lees verder op de site van DUO>>

 
 
  studenten in het nieuws
 

 
 
 
 
© 2016 ROC van Twente | Disclaimer | Afmelden | Aanmelden | Doorsturen | Contact