Volg ROC van Twente op

25 juni 2015

 


Geachte mevrouw Riet,

U ontvangt onze digitale 'Decanenflits' omdat u een regelmatige nieuwsvoorziening vanuit ROC van Twente wenst te ontvangen. U kunt uw gegevens zelf controleren en/of wijzigen. Als u de Decanenflits niet meer wenst te ontvangen, kunt u zich onderin dit bericht afmelden.

In deze Decanenflits:
  Herziening kwalificatiedossiers  
  Voorlichtingsbijeenkomst Entreeopleiding  
  Kies!  
  Terugblik Info Avond 17 juni  
  Leerlingen gezakt? Denk dan aan het VAVO Lyceum van Twente  
  Alvast voor in uw agenda: Decanendag 2015  
  Vakantie  
  Studenten in het nieuws  
 
  Herziening kwalificatiedossiers
 

In het mbo staan we aan de vooravond van de nodige veranderingen. Zo zijn we bezig met de ontwikkeling en invoering van keuzedelen. Alle ins en outs rondom deze ontwikkeling hebben we gepubliceerd in onze eigen ‘Keuzekrant’. De achtergronden worden uiteengezet zowel in algemene artikelen als in interviews met betrokken personen. Het College van Bestuur komt aan het woord, net als Rini Romme, beleidsadviseur van de MBO Raad. Medewerkers uit verschillende MBO Colleges en teams vertellen hoe ze aan keuzedelen werken. Ook de ROC-brede keuzedelen komen aan de orde, net als de Stuurgroep die de invoering begeleidt. De krant is te vinden op onze website. Wilt u liever een papieren versie of een stapeltje kranten voor gebruik op uw school? We sturen ze graag toe! Mail hiervoor naar kvanderwilk@rocvantwente.nl.

 
 
  Voorlichtingsbijeenkomst Entreeopleiding
 

Op dinsdag 30 juni a.s. organiseert het ROC van Twente een voorlichtingsbijeenkomst over de Entreeopleiding voor leerlingen die niet toelaatbaar zijn tot niveau 2. Wilt u dit kenbaar maken bij uw studenten?
U bent zelf, evenals ouders, ook van harte welkom! Om een inschatting te kunnen maken van het aantal aanwezigen, vragen wij belangstellenden om zich vooraf aan te melden via entreeopleiding@rocvantwente.nl. Er worden voorlichtingsrondes gegeven om 17.00 uur, 18.00 uur en 19.00 uur in lokaal Zu1.102 op de locatie Gieterij 200 in Hengelo. Er is vanzelfsprekend ook gelegenheid tot het stellen van vragen. 

Meer informatie over onze Entreeopleiding
Op www.rocvantwente.nl/entree vindt u meer informatie over de Entreeopleiding en de verschillende profielen. Ook via onze opleidingenzoeker (www.rocvantwente.nl/opleidingenzoeker) is meer informatie te vinden. Zoek dan op thema Entreeopleiding of op niveau 1.

 
 
  Kies!
 

Het magazine Kies! (en de bijbehorende lesbrief) wordt in oktober weer gratis verspreid. In dit magazine staat een overzicht van alle opleidingen die worden aangeboden door het ROC van Twente en AOC Oost. Heel handig dus voor uw leerlingen!

Afgelopen week is er een mail verstuurd met de vraag hoeveel exemplaren u wilt ontvangen. Denkt u eraan om voor 3 juli het aantal door te geven?
Mocht u geen bestelmail hebben ontvangen, dan kunt u zelf een bestelling doorgeven aan Anita Gerrits (angerrits@rocvantwente.nl).

 

 
 
  Terugblik Info Avond 17 juni
 

Op woensdag 17 juni 2015 hebben we een extra Info Avond gehouden op onze locatie aan de Gieterij in Hengelo. Wij kijken terug op een goed bezochte en zeer geslaagde avond. Een groot aantal opleidingen was hier vertegenwoordigd. We hebben veel tevreden reacties gekregen, van ouders en leerlingen. Met name de persoonlijke aandacht, de duidelijke informatie en de gezellige sfeer werden gewaardeerd. 

Enkele reacties van ouders: “Ik ga met een geruster gevoel naar huis.” en “Ik ga nu onbezorgd de vakantie in.”
Enkele reacties van leerlingen: “Nu weet ik het zeker, ik heb me net aangemeld.” en “Fijn dat ik zo goed geholpen ben, want ik vond het moeilijk om te kiezen.”

 
 
  Leerlingen gezakt? Denk dan aan het VAVO Lyceum van Twente
 

Bij het VAVO Lyceum van Twente kunnen gezakte leerlingen alsnog hun diploma behalen. In voltijd of deeltijd. Ze volgen alleen de vakken die ze nodig hebben voor het officiële diploma vmbo-tl, havo of vwo. In sommige gevallen is een combinatie met een eenjarig mbo-traject mogelijk of met een hbo-studie.

Kijk voor meer informatie op www.rocvantwente.nl/vavo

 
 
  Alvast voor in uw agenda: Decanendag 2015
 

Ook in 2015 organiseren we weer een Decanendag bij het ROC van Twente. De datum is donderdag 10 december a.s.

Meer informatie over locatie en inhoud volgt via de Decanenflits.

 
 
  Vakantie
 

Nog maar een paar weken en dan hebben we zomervakantie! Het ROC van Twente heeft van maandag 13 juli t/m vrijdag 21 augustus 2015 zomervakantie.  De onderwijsafdelingen zijn gedurende de zomervakantie niet of beperkt te bereiken. Het Studie  Informatiepunt Twente is alleen bereikbaar op onze locatie de Gieterij in Hengelo en is maandag 27 juli t/m vrijdag 14 augustus 2015 afwezig. Op onze site bij de veel gestelde vragen kunt u ook veel informatie vinden.


Wij wensen u een heel prettige vakantie!

 
 
  Studenten in het nieuws
 

 
 
 
 
© 2015 ROC van Twente | Disclaimer | Afmelden | Aanmelden | Doorsturen | Contact