volg ROC van Twente op

02 oktober 2018

 


Je ontvangt onze digitale 'Decanenflits' omdat je een regelmatige nieuwsvoorziening van ROC van Twente wenst te ontvangen. Je kunt je gegevens zelf controleren en/of wijzigen. Als je de Decanenflits niet meer wenst te ontvangen, kun je je onderin dit bericht afmelden.

in deze Decanenflits:
  Open dagen schooljaar 2018-2019  
  Herinrichting BBL-opleiding Chauffeur Wegvervoer  
  Introductiedag studenten Toptraject  
  Brochures schooljaar 2019-2020  
  KIES 2019-2020  
  Alvast voor in je agenda: Decanendag 2018  
  Studenten in het nieuws  
 
  Open dagen schooljaar 2018-2019
 

De jaarlijkse open dagen zijn weer bekend. Dit jaar willen we leerlingen en hun ouders de gelegenheid bieden om meerdere keren per jaar een kijkje te komen nemen: om te oriënteren en te ontdekken, te praten met docenten en studenten, te beleven en om te kiezen. Zo is er altijd een passend moment voor leerlingen en ouders om bij ons langs te komen. De open dagen vinden plaats op: 

  • Donderdagavond 22 november 2018: kleinschalige opzet met brede voorlichting per profiel op een beperkt aantal locaties
  • Vrijdag 25 en zaterdag 26 januari 2019: grootschalige opzet met voorlichting per opleiding, praktijk(lokalen), werkveld en demonstraties op alle locaties
  • Zaterdag 16 maart 2019: kleinschalige opzet met één op één gesprekken op een beperkt aantal locaties
  • Dinsdag 18 juni 2019: kleinschalige opzet met informatiestands in de centrale hal van de Gieterij in Hengelo

Kijk voor meer informatie over de open avond op www.rocvantwente.nl/opendagen. De andere open dagen zijn ook te vinden in de agenda op onze website.

 
 
  Herinrichting BBL-opleiding Chauffeur Wegvervoer
 

Met ingang van cohort 2018 wordt voor de opleiding Chauffeur Wegvervoer de theorie voor het rijbewijs C verzorgd door ROC van Twente. Voorheen werd dit georganiseerd door onze samenwerkingspartner verkeerscollege Agere. 

BBL-studenten gingen voor RV1 (= verkeer en techniek) zes dagen naar verkeerschool Agere. Na het behalen van het RV1 certificaat hadden ze nog drie dagen theorie voor het V2C en V3C (= administratie) certificaat. Met ingang van dit schooljaar worden RV1, V2C en V3C door ROC van Twente aangeboden op de lesdag. Hierdoor hoeven de studenten bij hun leerwerkbedrijf niet extra uitgeroosterd te worden. Naast het verzorgen van de theorie voor C, hebben we ook een aantal praktijklessen ingeroosterd. De opleiding wordt uitgebreid met als doel: een interactieve en aantrekkelijke opleiding. Waar onze studenten gemotiveerd en met veel plezier aan de slag gaan.

 
 
  Introductiedag studenten Toptraject
 
Op vrijdag 14 september jl. was de introductiedag voor nieuwe studenten die het Toptraject gaan volgen. De circa 70 studenten kregen informatie en volgden een educatief programma dat hen verder gaat helpen bij de start op het mbo. En natuurlijk was de dag ook bedoeld om kennis met elkaar te maken. Het thema van de dag was 'World Web Wise'. Gastspreker Tommy (oud-student, content-creator en youtube-ster) verzorgde een vlogworkshop. Uiteraard kon een workshop Mediawijsheid ook niet ontbreken. Ook gingen de studenten op de foto voor een professioneel portret voor hun social media kanalen en cv. ​

 
 
  Brochures schooljaar 2019-2020
 

Onze brochures zijn geactualiseerd! In de 9 brochures (inclusief brochure Versnelde opleidingen) vind je weer de specifieke informatie per opleiding. Binnenkort ontvang je onze nieuwe brochures en kun je de oude exemplaren in de bijbehorende cassette vervangen. 

Heb je voor de herfstvakantie geen brochures ontvangen of wil je ze bijbestellen? Dat kan via www.rocvantwente.nl/decanen of neem contact op met STIPT. Heb je nog een nieuwe display nodig, laat het ons dan weten.

 
 
  KIES 2019-2020
 

De KIES 2019-2020 komt deze maand weer uit. Voor de zomervakantie hebben wij je gevraagd om je bestelling door te geven. Heb je dit nog niet gedaan, dan kan dat nog bij STIPT (info@rocvantwente.nl).

 
 
  Alvast voor in je agenda: Decanendag 2018
 
Ook in 2018 organiseren wij de jaarlijkse Decanendag bij ROC van Twente. De datum is donderdag 13 december 2018. Noteer deze datum alvast in je agenda. Meer informatie over locatie en inhoud volgt.

 
 
  Studenten in het nieuws
 

 
 
 
 
© 2018 ROC van Twente | Disclaimer | Afmelden | Aanmelden | Doorsturen | Contact