Volg ROC van Twente op

02 april 2015

 


Geachte mevrouw Anchelon,

U ontvangt onze digitale 'Decanenflits' omdat u een regelmatige nieuwsvoorziening vanuit ROC van Twente wenst te ontvangen. U kunt uw gegevens zelf controleren en/of wijzigen. Als u de Decanenflits niet meer wenst te ontvangen, kunt u zich onderin dit bericht afmelden.

In deze Decanenflits:
  Info Avond 17 juni 2015  
  Informatiebijeenkomst Entreeopleiding  
  Opleidingsdomein Transport, Scheepvaart en Logistiek (BOL2)  
  Nieuw: Technicus hout en restauratie  
  Nieuws over onze juridische opleidingen  
  STIPT nu ook in Enschede!  
  Havistentraject succesvol verlopen  
  "Meesterlijk", Expositie van examenwerkstukken  
  Studenten in het nieuws  
 
  Info Avond 17 juni 2015
 

Onbezorgd de zomervakantie in! Als uw leerlingen nog geen keuze hebben gemaakt voor een vervolgopleiding, uitgeloot zijn en nog geen (tweede) opleiding hebben kunnen vinden, dreigen niet over te gaan, of straks gezakt blijken te zijn, dan kunnen zij (en hun ouders) op woensdag 17 juni 2015 terecht in de Gieterij 200 in Hengelo.

Loopbaanadviseurs, het Studie Informatie Punt Twente en docenten en studenten van opleidingen waarvoor leerlingen zich nog kunnen aanmelden, staan klaar om in gesprek te gaan en te helpen om alsnog een goede keuze te maken.

 

 

 
 
  Informatiebijeenkomst Entreeopleiding
 
Op donderdag 23 april 2015 van 14.30 tot 15.30 uur is er een informatiebijeenkomst over de Entreeopleiding voor decanen, mentoren, studieloopbaanbegeleiders en andere belangstellenden. Leerplichtambtenaren en RMC-medewerkers worden ook uitgenodigd. Er wordt uitgelegd voor wie de Entreeopleiding is bedoeld en wat de inhoud van de profielen is. 

Lees verder >>

 
 
  Opleidingsdomein Transport, Scheepvaart en Logistiek (BOL2)
 

Studiezoekers die de Transport & Logistiek in willen, maar nog niet precies weten welk beroep ze willen uitoefenen, kunnen instromen in het Opleidingsdomein Transport, Scheepvaart en Logistiek. Een brede basisopleiding van één jaar, waarin uitgebreid wordt kennisgemaakt met de sector. Ook doet de student praktijkervaring op door stage te lopen op diverse plekken die aansluiten bij zijn of haar interesse. Daarna is het mogelijk om door te stromen naar het tweede jaar van verwante niveau 2-opleidingen als Logistiek medewerker of Chauffeur goederenvervoer. 

Lees meer en bekijk het filmpje van Carmen, oud-vmbo’er Zorg & Welzijn en nu één van de enthousiaste studenten in dit opleidingsdomein >>

 
 
  Nieuw: Technicus hout en restauratie
 

De samenwerking van ROC van Twente met Stichting RIBO biedt nieuwe mogelijkheden voor jongeren om creativiteit en vakmanschap te ontwikkelen. 

In de uitstroom Technicus hout en restauratie zitten alle facetten die met hout te maken hebben. Denk hierbij aan diverse houtsoorten, bijzondere houtverbindingen zoals zwaluwstaarten, maar ook bijzondere houtconstructies.

Lees meer over deze uitstroom >>

 
 
  Nieuws over onze juridische opleidingen
 

Graag informeren we u over twee zaken die op dit moment aan de orde zijn:

  • We bieden de richting Medewerker sociale zekerheid niet langer aan 
  • Bring your own device (BYOD); we starten met laptoponderwijs

In de bijlage meer info over beide onderwerpen >>

 
 
  STIPT nu ook in Enschede!
 
Vanaf 24 maart 2015 zijn de medewerkers van het Studie Informatiepunt Twente elke dinsdag- en donderdagmiddag van 13.00 tot 16.30 uur aanwezig op onze locatie aan de Piet Heinstraat 4-6 in Enschede (tegenover het station). Uiteraard zijn uw leerlingen van harte welkom om ook hier langs te komen met vragen over onze mbo-opleidingen.

 
 
  Havistentraject succesvol verlopen
 

In januari 2015 is voor de tweede keer (na een positieve pilot vorig jaar) een groep gestart met het Havistentraject op onze ROC-locatie De Gieterij in Hengelo. Dit traject is bedoeld om havisten die wegens uiteenlopende redenen moeten of willen stoppen met de havo een zinvol alternatief te bieden. Voorwaarde voor deelname is het overgangsbewijs van drie naar vier havo. Ook havisten uit klas vijf kunnen deelnemen.

Lees verder >

 
 
  "Meesterlijk", Expositie van examenwerkstukken
 

U bent, met uw leerlingen, van harte uitgenodigd voor "Meesterlijk", de jaarlijkse expositie van werk van de examenkandidaten van het MBO College voor Vormgeving, Mode & Media. Studenten laten hier hun Meesterwerkstukken zien. 

De expositie is te bezoeken van 19 juni tot en met 2 juli 2015 van 10.00 uur tot 18.00 uur, behalve op de zondagen. De expositie vindt plaats in de Performance Factory Enschede. De entree is gratis. Tijdens de openingstijden wordt u welkom geheten en rondgeleid door studenten die toelichting kunnen geven op hun werk en dat van hun medestudenten.

Zie ook Facebook: https://www.facebook.com/eindexamenexpositie  

Meer info >>

 
 
  Studenten in het nieuws
 

 
 
 
 
© 2015 ROC van Twente | Disclaimer | Afmelden | Aanmelden | Doorsturen | Contact