Volg ROC van Twente op

26 mei 2016

 


Geachte Lezer,

U ontvangt onze digitale 'Decanenflits' omdat u een regelmatige nieuwsvoorziening vanuit ROC van Twente wenst te ontvangen. U kunt uw gegevens zelf controleren en/of wijzigen. Als u de Decanenflits niet meer wenst te ontvangen, kunt u zich onderin dit bericht afmelden.

In deze Decanenflits:
  Diverse opleidingen richting bouw alleen nog in BBL  
  Geen BBL-opleiding Medewerker sport en recreatie  
  Nieuw overdrachtsdossier: DDD vervangt OVM  
  Leer Werk Event Handel  
  InfoAvond 'Onbezorgd de zomervakantie in?'  
  Informatie van het VAVO Lyceum van Twente  
  Voorlichting versnelde mbo-opleidingen en mbo-plusopleidingen  
  Studentenreisproduct (OV-jaarkaart) voor mbo-studenten onder de 18 jaar  
  Studenten in het nieuws  
 
  Diverse opleidingen richting bouw alleen nog in BBL
 

De aantrekkende economie stelt werkgevers en onderwijs in staat nagenoeg alle opleidingen op niveau 2 en 3 in de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) aan te bieden, dus Leren en werken. Reden om leerlingen niet meer de BOL-, maar de BBL-leerweg aan te bieden.


De leerlingen treden in dienst bij het betreffende Samenwerkingsverband van werkgevers. Denk aan: Bouwmensen Almelo – Hengelo – Rijssen, BOVO Vroomshoop, Timmerindustrie, Samenwerkingsverband Hout & Meubel en Schilder^sCOOL.

Lees verder over de betreffende opleidingen>>

 
 
  Geen BBL-opleiding Medewerker sport en recreatie
 

Het is gebleken dat er te weinig leerwerkplekken zijn om de BBL-opleiding Medewerker sport en recreatie (niveau 2) te starten. Deze opleiding is daarom (voorlopig) geschrapt uit ons aanbod. Er is contact opgenomen met leerlingen die zich hiervoor hadden aangemeld. De BOL-variant gaat wel van start aan onze locatie Wethouder Beversstraat in Enschede.  

Naast de opleiding Medewerker sport en recreatie biedt het nieuwe kwalificatiedossier Dienstverlening nog twee uitstroomprofielen:

In totaal dus drie opleidingen die heel geschikt zijn voor leerlingen die oog hebben voor dienstverlening, gastvrij en vriendelijk zijn en graag iets betekenen voor anderen. Na een basisperiode van 10 weken kunnen leerlingen een uitstroomprofiel kiezen.

 
 
  Nieuw overdrachtsdossier: DDD vervangt OVM
 

Vanaf het komend schooljaar wordt voor het overdragen van leerlinginformatie het OVM vervangen door het Digitaal Doorstroom Dossier (DDD). Dit geldt voor zowel vmbo als voor VSO/PrO.

Als regio haken we daarmee aan bij dit (vrijwel) in het hele land gehanteerde instrument, ontwikkeld door Intergrip.

Lees verder >>

 
 
  Leer Werk Event Handel
 

Op maandagavond 30 mei organiseert het MBO College voor Commercie & Ondernemen een Leer Werk Event gericht op Handel. Deze avond is bedoeld voor jongeren vanaf 16 jaar die geïnteresseerd zijn in een BBL-opleiding richting Handel. Het gaat om de opleidingen Verkoper detailhandel, Verkoopspecialist, Filiaalmanager en Ondernemer detailhandel. 

Tijdens dit event zijn er bedrijven aanwezig die één of meerdere vacatures voor BBL’ers hebben. Diverse bedrijven presenteren zich en er is een banenmarkt waar de vacatures gepresenteerd worden. Vanzelfsprekend kunnen de jongeren ook in gesprek met medewerkers van ROC van Twente over de verschillende opleidingsmogelijkheden.

Lees meer>>

 
 
  InfoAvond 'Onbezorgd de zomervakantie in?'
 

Voor leerlingen die nog geen keuze hebben gemaakt voor een vervolgopleiding is er onze Info Avond op 21 juni van 19.00 -21.00 uur aan de Gieterij in Hengelo.

Deze Info Avond organiseren wij speciaal voor leerlingen die zijn uitgeloot en nog geen tweede keus hebben kunnen maken of gezakt zijn. Ook zijn er (havo)leerlingen die niet overgaan naar het volgende schooljaar of nog steeds twijfelen over een vervolgopleiding. ROC van Twente wil hen ook graag helpen.

Het Studie Informatie Punt Twente (STIPT) is aanwezig voor algemene informatie. Leerlingen kunnen in gesprek met docenten en studenten van opleidingen waarvoor ze zich nog kunt aanmelden. Ook zijn er loopbaanadviseurs aanwezig.

 
 
  Informatie van het VAVO Lyceum van Twente
 
Bij het VAVO Lyceum van Twente kunnen gezakte vmbo-leerlingen één of meer vakken volgen om (alsnog) hun diploma te behalen. In bijzondere gevallen kan een gezakte leerling starten met een mbo-opleiding en tegelijkertijd bij het VAVO het vo-diploma behalen. Geslaagde vmbo-ers (TL) die twijfelen over havo of mbo kunnen kiezen voor de havo-schakelopleiding. Dat is een 1-jarige opleiding die òf naar het eindexamenjaar havo òf naar een mbo-opleiding leidt.

Voor het VAVO Lyceum dient de leerling in principe 18 jaar of ouder te zijn. Uitbesteding door een vo-school is ook mogelijk als de leerling 16 of 17 is. De vo-school beoordeelt en adviseert of de VAVO-route voor die leerling gewenst is.

Lees verder over Frans, avondlessen en informatieavonden >>

 
 
  Voorlichting versnelde mbo-opleidingen en mbo-plusopleidingen
 
In juni zijn er twee informatiebijeenkomsten over de versnelde mbo-opleidingen en mbo-plusopleidingen die ROC van Twente te bieden heeft aan geslaagde havisten/vwo’ers, mbo’ers niveau 3 /4 en hbo’ers zonder diploma. De data zijn:
  • dinsdag 21 juni van 19.00 - 21.00 uur* tijdens de Info Avond, locatie Gieterij 200 in Hengelo
  • donderdag 23 juni van 17.00 - 20.00 uur, locatie Wierdensestraat 65 in Almelo
*Helaas staat het tijdstip van de voorlichting in Hengelo niet juist op de brochure 'Versnelde mbo-opleidingen en mbo-plusopleidingen'. De tijdstippen hierboven zijn de juiste!

 
 
  Studentenreisproduct (OV-jaarkaart) voor mbo-studenten onder de 18 jaar
 

Vanaf 1 januari 2017 kunnen studenten die jonger zijn dan 18 jaar en een mbo-opleiding in de BOL volgen een studentenreisproduct (OV-jaarkaart) krijgen. Hiermee kunnen zij gratis of met korting reizen met het openbaar vervoer. De studenten moeten het studentenreisproduct aanvragen via 'Mijn DUO', met eigen DigiD. Aanvragen kan vanaf half juni 2016.

Lees verder op de site van DUO.>>

 
 
  Studenten in het nieuws
 

 
 
 
 
© 2016 ROC van Twente | Disclaimer | Afmelden | Aanmelden | Doorsturen | Contact