Volg ROC van Twente op

14 januari 2016

 


Geachte Lezer,

U ontvangt onze digitale 'Decanenflits' omdat u een regelmatige nieuwsvoorziening vanuit ROC van Twente wenst te ontvangen. U kunt uw gegevens zelf controleren en/of wijzigen. Als u de Decanenflits niet meer wenst te ontvangen, kunt u zich onderin dit bericht afmelden.

Dit is een extra editie van de Decanenflits. Hierin staat alle belangrijke informatie over onze Open Dagen.

In deze Decanenflits:
  Belangrijke informatie over de Open Dagen 2016  
  Geopende locaties en data  
  Vernieuwde site: www.rocvantwente.nl/opendagen  
  Opleidingenzoeker  
  Een goede ontvangst...  
  Entreeopleiding  
  Praktijklocatie Theater Hof 88 geopend  
  Instroombeperking  
  Versnelde opleidingen  
  Locatie Morsweg 24 in Rijssen ook geopend  
  Opleidingen Toerisme en Recreatie (Travel, Leisure & Hospitality) op locatie Colosseum  
  Locatie Thorbeckelaan gesloten  
  Opleidingen Laboratorium- en Procestechiek  
  Studie Informatie Punt Twente aanwezig op 6 locaties  
  Selfmade Team  
 
  Belangrijke informatie over de Open Dagen 2016
 

Op 25, 26, 27 en 28 januari zijn de Open Dagen bij ROC van Twente. Voor uw leerlingen een belangrijk moment om zich te oriënteren op een beroepsopleiding.

Voor veel leerlingen is het bezoek aan de Open Dagen ook een geschikt moment om hun keuze voor een opleiding definitief te bevestigen. En natuurlijk om hun ouders/verzorgers/familie te laten zien wat hun vervolgopleiding inhoudt.

Voordat uw leerlingen (en misschien uzelf) op pad gaan om de Open Dagen te bezoeken, willen we u en uw leerlingen nog op een aantal zaken attenderen. Wilt u onderstaande aandachtspunten dan ook aan uw leerlingen doorgeven?

 
 
  Geopende locaties en data
 

Maandag 25 januari: locaties Enschede | 15.00-21.00 uur
Colosseum 87 (Grolsch Veste), M.H. Tromplaan 28 (Saxion), Piet Heinstraat 4-6, Van Galenstraat 19 (De Maere) en Wethouder Beversstraat 165

Dinsdag 26 januari: locaties Hengelo | 15.00-21.00 uur
Gieterij 200, Sportlaan Driene 2 (SMEOT) en Sportlaan Driene 4 (Schilders^Cool)

Woensdag 27 januari: locaties Almelo | 15.00-21.00 uur
De Sumpel 4-6 en Wierdensestraat 65

Woensdag 27 januari: Locatie Vroomshoop | 15.00-21.00 uur
Aziëlaan 3 (i.s.m. BOVO)

Donderdag 28 januari: locaties Rijssen | 15.00-21.00 uur
Reggesingel 50 + 52 + 54 en Morsweg 24 (nieuw!)

 
 
  Vernieuwde site: www.rocvantwente.nl/opendagen
 

Op onze vernieuwde Open Dagen-site staat alle informatie overzichtelijk bij elkaar en is nu ook geschikt om te bekijken op tablet en smartphone. Voordat uw leerlingen naar de Open Dagen gaan, raden we ze aan eerst deze site te bezoeken. Er staat o.a. informatie op over onze geopende locaties, hoe je je voor kunt bereiden op de Open Dag, veelgestelde vragen over de Open Dagen, etc.

Check www.rocvantwente.nl/opendagen

 
 
  Opleidingenzoeker
 

Voor bezoekers van de Open Dagen is de online Opleidingenzoeker ook een handige tool om snel en gemakkelijk opleidingen en (Open Dagen) locaties te vinden. Helemaal omdat niet elke opleiding op elke locatie wordt aangeboden.

Door in de Opleidingenzoeker te filteren op 'Open Dag' ziet u heel overzichtelijk wanneer de locatie een Open Dag heeft en welke opleidingen op deze locatie worden aangeboden. Wilt u uw leerlingen hier op attenderen?

Vanuit de webpagina www.rocvantwente.nl/opendagen verwijzen wij ook actief naar de Opleidingenzoeker.

Het Selfmade Team heeft een leuk filmpje gemaakt voor uw leerlingen waarin het gebruik van de opleidingenzoeker wordt aangeraden >>

 
 
  Een goede ontvangst...
 

…is het halve werk!

Op alle Open Dag-locaties worden onze bezoekers bij de ingang persoonlijk verwelkomd door studenten en docenten. Ze worden door het welkomstcomité wegwijs gemaakt op de locatie, ontvangen een programmaboekje én een handig stoffen Selfmade-tasje met de volgende inhoud:

 • een flyer met antwoorden op veelgestelde vragen over het mbo;
 • de folder ‘Hoe meld ik me aan’ (instroomprocedure);
 • de Ouderwijzer, speciaal voor ouders/verzorgers.

Het tasje kan tijdens de Open Dag verder gevuld worden met informatie over de opleidingen e.d.

 
 
  Entreeopleiding
 

De Entreeopleiding geeft tijdens de Open Dagen voorlichting in de centrale ruimtes van de volgende locaties:

 • Wethouder Beversstraat 165, Enschede (ma 25 jan)
 • Gieterij 200, Hengelo (di 26 jan)
 • De Sumpel 4-6, Almelo (wo 27 jan)
 • Wierdensestraat 65, Almelo (wo 27 jan)
 • Reggesingel 50-54, Rijssen (do 28 jan)

De Entreeopleiding (niveau 1) is bedoeld voor jongeren en volwassenen van minimaal 16 jaar, zonder een v(mb)o-diploma, die niet toelaatbaar zijn voor een niveau 2, 3 of 4 opleiding. Meer informatie: www.rocvantwente.nl/entree.

 
 
  Praktijklocatie Theater Hof 88 geopend
 

Theater Hof 88 aan de Elisabethhof 4 in Almelo is de uitvoer- en praktijklocatie van de opleidingen Artiest en Podium- en Evenemententechniek. Deze locatie is ook geopend tijdens de Open Dag op woensdag 27 januari. Er rijdt een pendelbus tussen onze locaties aan de Wierdensestraat 65 en Hof 88 in Almelo.

 
 
  Instroombeperking
 

Op onze website staat een overzicht van de beroepsopleidingen (BOL) waarvoor het College van Bestuur heeft besloten om bij de instroom van aspirant studenten in het schooljaar 2016-2017 een instroombeperking te hanteren.

 
 
  Versnelde opleidingen
 

ROC van Twente biedt ook een aantal versnelde mbo-opleidingen en mbo-plusopleidingen aan. Deze opleidingen zijn bedoeld voor havisten, studenten met een mbo niveau 3 of 4 diploma en hbo’ers zonder diploma. Meer info op rocvantwente.nl/versneld.

Tijdens de Open Dagen staan de Versnelde opleidingen met een informatiestand op de locaties Gieterij 200 in Hengelo (di 26 jan) en Wierdensestraat 65 in Almelo (wo 27 jan).

 
 
  Locatie Morsweg 24 in Rijssen ook geopend
 
Op de locatie aan de Morsweg 24 in Rijssen is het Opleidingscentrum Transport & Logistiek (OT&L) gevestigd. Tijdens de Open Dag op donderdag 28 januari geven ze graag voorlichting over de BBL-opleidingen niveau 2 'Chauffeur wegvervoer' en 'Logistiek medewerker'.

 
 
  Opleidingen Toerisme en Recreatie (Travel, Leisure & Hospitality) op locatie Colosseum
 

Vanaf het schooljaar 2016-2017 worden de opleidingen Toerisme en Recreatie beide op de locatie Colosseum 87 (Grolsch Veste) in Enschede aangeboden. Op deze locatie vindt dan ook maandag 25 januari de Open Dag plaats van deze opleidingen.

 
 
  Locatie Thorbeckelaan gesloten
 

De locatie aan de Thorbeckelaan 184 in Almelo is gesloten tijdens de Open Dag. De hier gevestigde opleidingen presenteren zich op een andere locatie:

 • Onderwijsassistent: Wierdensestraat 65 in Almelo (wo 27 jan)
 • Entreeopleiding: Wethouder Beversstraat 165 in Enschede (ma 25 jan), Gieterij 200 in  Hengelo (di 26 jan), De Sumpel 4-6 in Almelo (wo 27 jan), Wierdensestraat 65 in Almelo (wo 27 jan) en Reggesingel 50-52-54 in Rijssen (do 28 jan)
 • Toerisme: Colosseum 87 (Grolsch Veste) in Enschede (ma 25 jan). NB. Deze opleiding is vanaf schooljaar 2016-2017 gevestigd op de locatie Grolsch Veste.

 
 
  Opleidingen Laboratorium- en Procestechiek
 
Alle opleidingen Laboratorium- en Procestechiek geven voorlichting tijdens de Open Dag op maandag 25 januari op de locatie aan de M.H. Tromplaan 28 (Saxion) in Enschede. De locaties in Hardenberg en Zwolle zijn niet geopend.

 
 
  Studie Informatie Punt Twente aanwezig op 6 locaties
 

Het Studie Informatie Punt Twente (STIPT) is tijdens de Open Dagen met een informatiestand aanwezig op de locaties:

 • Wethouder Beversstraat 165, Enschede: ma 25 jan
 • Van Galenstraat (De Maere): ma 25 jan
 • Gieterij 200, Hengelo: di 26 jan
 • De Sumpel 4-6, Almelo: wo 27 jan
 • Wierdensestraat 65, Almelo: wo 27 jan
 • Reggesingel 50-54, Rijssen: do 28 jan

STIPT geeft informatie over alle opleidingen en cursussen die ROC van Twente aanbiedt.

 
 
  Selfmade Team
 

Speciaal voor de Open Dagen gaat er een Selfmade Team op pad, bestaande uit studenten van de opleiding Mediaredactiemedewerker. Zij gaan de uitdaging aan om een goed beeld te geven van ROC van Twente. Hiervoor bezoeken ze onze locaties en spreken ze met medestudenten over diverse opleidingen. Dit levert mooie filmpjes, foto’s en quotes op. Eerlijk, to-the-point en selfmade. Al gezien? 
Kijk op www.rocvantwente.nl/selfmade en vergeet niet om ons te volgen op Facebook, Twitter en Instagram. Want daar is het hele schooljaar te zien hoe Selfmade onze studenten zijn.

 
 
 
 
© 2016 ROC van Twente | Disclaimer | Afmelden | Aanmelden | Doorsturen | Contact